cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Το έλλειμμα πολιτικών ηγετών

Όταν φθάνουν οι πολίτες να επιλέγουν, υπό τις συνθήκες που ζουν, ξανά και ξανά Κυριάκο Μητσοτάκη τότε καταλαβαίνουμε πως υπάρχει τεράστιο θέμα στην πολιτική ζωή του τόπου…

Το έλλειμμα πολιτικών ηγετών

Το έλλειμμα πολιτικών ηγετών κι όχι οι ικανότητες του ενός διαμορφώνουν τις πολιτικές ανισορροπίες

Δεν είναι μόνο που δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ πρόσφατα η λαϊκή εντολή να κυβερνήσει, με ένα τεράστιο ποσοστό, είναι και οι δημοσκοπήσεις που γίνονται διαρκώς το τελευταίο διάστημα και αποδεικνύουν πως οι Έλληνες μπορεί να περνούν άσχημα αλλά επιμένουν να στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που τους τσακίζουν.

Όσο κι αν θεωρήσει κανείς πως οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ένα ασφαλές εργαλείο, που μπορεί να δώσει εικόνα για τους πολιτικούς συσχετισμούς, οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες ανάμεσα στη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί ότι κάπως έτσι σκέφτονται οι ψηφοφόροι, εξάλλου το έδειξαν και στις καλοκαιρινές εκλογές.

Από κει και πέρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα που δημιούργησε στο ΣΥΡΙΖΑ ο εσωτερικός διχασμός, που δε λέει να καταλαγιάσει, με αφορμή τη μη αποδοχή από κορυφαία στελέχη του της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη από τη βάση του κόμματος.

Μια συμπεριφορά (και των στελεχών αλλά και του δημοκοπικού δείγματος) άμεσα συνδεδεμένη με την υπερπροβολή και με λάθος δεδομένα προβολή που έκαναν όλο το διάστημα που προηγήθηκε τα ΜΜΕ στο νέο αρχηγό του.

Δεν τον αγάπησαν «άμα τη εμφανίσει του» τον υπονόμευσαν με τον τρόπο που μόνο εκείνα καλά γνωρίζουν, πατώντας πάνω στην προσωπική του ζωή και διαδρομή.

Κι αν ο Στέφανος Κασσελάκης με αυτά και τα άλλα παραμένει αρκετά χαμηλά δημοσκοπικά τι να πουν και οι υπόλοιποι αρχηγοί που δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, χωρίς να έχουν, στο προσκήνιο, εσωτερικούς αλληλοσπαραγμούς.

Κυρίως τι να πει ο Νίκος Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ που ξεκάθαρα φαίνεται πως δεν «τραβάει».

Δεν μπορεί να κάνει τον κόσμο να τον εμπιστευθεί ώστε να καρπωθεί τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και να εμφανιστεί ως εναλλακτική λύση για να πάψει αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι ο Κανένας.

Το έλλειμμα πολιτικών ηγετών μοιάζει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερο από ποτέ.

Όταν φθάνουν οι πολίτες να επιλέγουν, υπό τις συνθήκες που ζουν, ξανά και ξανά Κυριάκο Μητσοτάκη τότε καταλαβαίνουμε πως υπάρχει τεράστιο θέμα στην πολιτική ζωή του τόπου, κι όχι κυριαρχία του ενός.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon