cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Τώρα επιβραβεύουμε και την αρχαιοκαπηλία

Να μην ξεχάσουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Λίνα Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού που αντί να πάρουν πίσω αποδεδειγμένα κλεμμένες ελληνικές αρχαιότητες κάνουν… πολιτιστική συμφωνία με τους αρχαιοκάπηλους!!!

Τώρα επιβραβεύουμε και την αρχαιοκαπηλία

Να δώσουμε συγχαρητήρια στην Λίνα Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού που αντί να υποχρεώσει το Μουσείο Michael Carlos του Πανεπιστημίου του Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ να μας επιστρέψει δίχως όρους τρεις αποδεδειγμένα κλεμμένες ελληνικές αρχαιότητες κάναμε πολιτιστική συμφωνία μαζί του με όρους που σίγουρα δεν ενισχύουν τη χώρα μας.

Επί 18 χρόνια το ΥΠΠΟ προσπαθούσε να πείσει το συγκεκριμένο μουσείο πως τα τρία αντικείμενα, το ένα εκ των οποίων από την Κρήτη, ήταν προϊόντα αρχαιοκαπηλίας κι ενώ όπως φάνηκε στο τέλος τα κατάφερε η τελική συμφωνία μόνο θετική που δεν είναι για τα ελληνικά συμφέροντα.

Κι αυτό γιατί ναι μεν τα αντικείμενα επιστρέφουν στην Ελλάδα αλλά εμείς θα αρχίσουμε να τους παραχωρούμε άλλες αρχαιότητες για να τις εκθέτουν στο μουσείο τους και θα τους επιτρέψουμε κιόλας να κάνουν ανασκαφές στη Σαμοθράκη.

Δηλαδή τι κερδίσαμε;

Τίποτα στην ουσία, αντίθετα θα στερούμαστε άλλα αντικείμενα αξίας με πρόσχημα την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στις ΗΠΑ μόνο και μόνο για να πούμε πως επαναπατρίσαμε προϊόντα αρχαιοκαπηλίας.

Κάτι τέτοιο μεθόδευαν και με τα μάρμαρα του Παρθενώνα η Μενδώνη με το Μητσοτάκη, επιστροφή με αντάλλαγμα γη και ύδωρ αρκεί να παρουσιαστούν ως μεσσίες του ελληνικού πολιτισμού.

Ενός ελληνικού πολιτισμού που ευτελίζουν με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους μετατρέποντας μουσεία σε εστιατόρια (βλέπε μουσείο του Ηρακλείου) και κάνοντας με τις αυξήσεις στα εισιτήρια σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, τις επισκέψεις σε αυτούς πολυτέλεια.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon