cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Εγκαινιάστηκε το μουσείο στο «Μοναστήρι του Καρόλου»

Άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το Μουσείο «Μοναστήρι του Καρόλου», του Ιδρύματος Κάρολος Καμπελόπουλος που βρίσκεται στα Χανιά, με σπάνια αντικείμενα, παλαιά έπιπλα και σπουδαία έργα…

Εγκαινιάστηκε το μουσείο στο «Μοναστήρι του Καρόλου»

Τα εγκαίνια του μουσείου, «Το μοναστήρι του Καρόλου» πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα Χανιά, παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Το άνοιγμα του Μουσείου του αείμνηστου κομμωτή διάσημων προσωπικοτήτων και καλλιτέχνη Κάρολου Καμπελόπουλου, αποτελούσε ένα όνειρο ζωής και τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα.

Τα εγκαίνια διανθίστηκαν από κλασσική μουσική και όπερα, ενώ ακολούθησε ξενάγηση σε μικρά γκρουπ αλλά και κέρασμα με γαλλική και ελληνική κουζίνα του σεφ Πετρώφ.

Στο Μοναστήρι Santa Maria della Misericordia (1583), στην Παλιά Πόλη των Χανίων, το οποίο αποτελούσε και οικία του καλλιτέχνη, ξεδιπλώνεται η ζωή του κοσμοπολίτη Καρόλου Καμπελόπουλου, σε δυο ορόφους.

Η συλλογή των έργων του ιδίου με δημιουργίες γλυπτικής, ζωγραφικής, μονοτυπίες κ.ά, συλλεκτικά έπιπλα και μουσικά όργανα, αντικείμενα θρησκευτικής τέχνης, ο ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος κομμωτηρίου, με εξειδικευμένα εργαλεία κομμωτικής του περασμένου αιώνα, αντικείμενα από διεθνείς όπερες, σχετικές εκδόσεις, γκραβούρες και φωτογραφίες με περίτεχνα χτενίσματα διασήμων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν παράλληλα και ένα κομμωτήριο του περασμένου αιώνα, με αξεσουάρ και εργαλεία κομμωτικής μιας άλλης εποχής.

Επίσης, παρουσιάζονται σε ολόκληρο το κτίριο έργα της ιδιωτικής συλλογής του Καρόλου Καμπελόπουλου, διαφορετικών ρευμάτων και τεχνοτροπιών, από τον παγκόσμιο εικαστικό χάρτη σπουδαίων και λιγότερο σπουδαίων δημιουργών, όπως Φασιανός, Τσαρούχης, Εγγονόπουλος, Γεωργιάδης, Μόραλης, Παύλος, Τάκις, Αλεξάκης και πολλοί ξένοι αντίστοιχοι δημιουργοί όπως Moirignot, Giacometti, Jean Cocteau, Tremblay, Delaunay, Fernand Léger, Gory, Le Moult, Silvano “Nano” Campeggi, Jacques-Louis David, Jean Delpech, Pourbaix, L. Ferdinand Laisne, Niki de Saint Phalle κ.ά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon