cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του Σχολικού Μουσείου Ρεθύμνου

Στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου του Δήμου Ρεθύμνης, με επετειακό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του…

Εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του Σχολικού Μουσείου Ρεθύμνου

Επετειακό χαρακτήρα θα έχει η εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου Δήμου Ρεθύμνης που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου, λόγω της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο όρισε την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, ως ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Σχολικού Μουσείου στη δροσόλουστη Αμνάτο, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει πλήθος θεματικών δράσεων.

Συγκεκριμένα: ξεναγήσεις στον εκθεσιακό και στον αρχειακό χώρο, στην αίθουσα προσομοίωσης, στο αγροκήπιο και στο ζωοκήπιο, προβολή εικόνων σε συνδυασμό με επεξηγηματικό- ενημερωτικό λόγο, βιωματικά δρώμενα ανάλογα με κείνα που διενεργούνται στα δια ζώσης εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσική, τραγούδι, υπόδυση ρόλων (δασκάλων και μαθητών) και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης, που την καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, έλκεται από τον επετειακό της χαρακτήρα: Οι συμμετέχοντες στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέτοχοι της συνολικής προσφοράς του Σχολικού Μουσείου, κατά τη 10ετή λειτουργία του, σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, εκδόσεις, εκθέσεις και ιστορικές περιηγήσεις.

Ειδικά στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αξίζει να επισημανθεί ότι προσφέρει σε μαθητές όλων των ηλικιών (νήπια, παιδιά, εφήβους, φοιτητές) αλλά και σε ενήλικες όπως και σε οικογένειες, δυνατότητα συμμετοχής σε 11 διαφορετικά προγράμματα.

Με αφορμή την επετειακή εκδήλωση, οι επισκέπτες θα διαπιστώσουν την εμφανή αναβάθμιση των χώρων του Σχολικού Μουσείου δεδομένου ότι το κτηριολογικό πρόγραμμα του οδεύει στην ολοκλήρωσή του, με τη συμπλήρωση της διαμόρφωσης του εκθεσιακού χώρου αλλά και του αύλειου, με αμφιθέατρο, αγροκήπιο, ζωοκήπιο, κήπο αρωματικών φυτών κ.ά.

Ενδεικτική της πολυθεματικής και ουσιαστικής συμβολής που υπηρετεί κι επιτυγχάνει το Σχολικό Μουσείο Δ.Ρ στη διάσωση και ανάδειξη της τοπικής εκπαιδευτικής ιστορίας, πέραν των προγραμμάτων που υλοποιεί στη διάρκεια του χρόνου, είναι και η θεματική την οποία υιοθετεί και υποστηρίζει σε κάθε καλοκαιρινή του εκδήλωση.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Στέλιος Σπανουδάκης, «μέχρι σήμερα έχει εστιάσει στην εισαγωγή των φυσικών επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Ρεθύμνου, στα κρητικά σχολικά βιβλία, στους πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς της Κρήτης, στην προσφορά των δασκάλων στην εκπαίδευση και την πρόοδο του τόπου, στην προσφορά του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου και στην εκπαίδευση του Ρεθύμνου πριν και μετά την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon