cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Θ. Πλεύρης: Καμία πίεση στο ΕΣΥ – Όχι σε οριζόντια μέτρα

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι οι εκτιμήσεις είναι πως η αύξηση των κρουσμάτων στο πλαίσιο του νέου κύματος της πανδημίας στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση λήψης οριζόντιων μέτρων…

Θ. Πλεύρης: Καμία πίεση στο ΕΣΥ – Όχι σε οριζόντια μέτρα

Σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας τους στην Κρήτη.

Ο κ. Πλεύρης που επανέλαβε ότι οι εκτιμήσεις είναι πως η αύξηση των κρουσμάτων στο πλαίσιο του νέου κύματος της πανδημίας στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ, αναφέρθηκε στις κλινικές COVID σημειώνοντας ότι η αποδέσμευση τους γίνεται σταδιακά.

«Από τις 600 κλίνες COVID ΜΕΘ που είχαμε, από τη στιγμή που έχουμε κάτω από 100 διασωληνωμένους, οι 200-250 έχουν δοθεί για άλλα περιστατικά» είπε ο κ. Πλεύρης συμπληρώνοντας ότι δυστυχώς το προσωπικό στα νοσοκομεία δε σταματάει να πιέζεται, γιατί όταν πέφτει ο COVID ανεβαίνουν τα non Covid περιστατικά και τα χειρουργεία που είχαν μείνει πίσω.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου εμβολίου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε οτι οι εταιρείες αυτή τη στιγμή προσπαθούν για ένα μονοδοσικό εμβόλιο, για το οποίο επιθυμία είναι να έχει τα χαρακτηριστικά της κοινής γρίπης δηλαδή να γίνεται μία φορά το χρόνο. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο, ευελπιστούμε ότι θα είμαστε το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση λήψης οριζόντιων μέτρων, σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων covid, όσο “δραματική” κι αν είναι αυτή, καθώς όπως υποστήριξε, η κοινωνία σήμερα είναι επαρκώς θωρακισμένη τόσο με τους εμβολιασμούς όσο και με την νόσηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, πράγμα που οδηγεί σε προστασία από τις σοβαρές επιπτώσεις της νόσου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon