cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

H Lotus έφτιαξε SUV 600 ίππων

Το πρώτο SUV στην ιστορία της Lotus είναι ηλεκτρικό, αποδίδει 600 ίππους και έχει αυτονομία 600 km. Το Lotus Eletre γράφει το 0-100 km/h σε 3sec και κατασκευάζεται στην Κίνα…

H Lotus έφτιαξε SUV 600 ίππων

2 ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, αναλαμβάνουν την δουλειά της κίνησης στο πρώτο SUV της Lotus, δίνοντας τετρακίνηση αλλά και εκρηκτικές επιδόσεις: 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 260 km/h.

Ταχύτατη είναι και η φόρτιση της μπαταρίας του Eletre, αφού σε μόλις 20 λεπτά μπορεί να ανακτήσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για 400 km. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC) 350 kW. Στην αυτονομία των 600 km συμβάλλει η μεγάλη μπαταρία που ξεπερνά τις 100 kWh.

Σχεδιαστικά, το Eletre εντυπωσιάζει με το δυναμικό του σχήμα και τους τεράστιους τροχούς των 23 ιντσών που κρύβουν πίσω τους τεράστια κεραμικά φρένα με 10-πίστονες δαγκάνες.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι επενδύσεις από δέρμα και αλκαντάρα και η οθόνη αφής OLED 15,1 ιντσών με συνδεσιμότητα 5G. Υπάρχουν ακόμη μια οθόνη πίσω από το τιμόνι για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και άλλη μία μπροστά από τον συνοδηγό, οι οποίες οπτικά φαίνεται σαν να αποτελούν συνέχεια η μία της άλλης και να ενώνονται πίσω από την κεντρική οθόνη.

Το Eletre έχει μήκος 5,1 m, πλάτος 2,2 m, ύψος 1,6 m και μεταξόνιο 3 m. Σχεδιάστηκε στο Lotus Technology Creative Centre στο Κόβεντρι και θα κατασκευάζεται στην Κίνα, στην γνωστή πόλη Γιουχάν – απόλυτα λογικό, αφού η Lotus ανήκει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της κινεζικής Geely.

Η νέα Lotus Eletre έρχεται με ένα ιδιαίτερα πλούσιο τεχνολογικό υπόβραθρο, με ενεργές αναρτήσεις και αντιστρεπτικές, σύστημα τετραδιεύθυνσης, αισθητήρες Lidar και 5 προγράμματα οδήγησης: Range, Tour, Sport, Off-Road και Individual.

Στις αγορές δεν αναμένεται πριν το 2023. Όσο για την τιμή… καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για μια Lotus, οπότε σίγουρα φθηνό δεν θα είναι…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon