cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Το 1-2 έκανε η Ferrari στο Μαϊάμι

Pole positision ο Λεκλέρ στο Grand Prix του Μαϊάμι με τον Κάρλος Σάινθ να συμπληρώνει το 1-2 και να φέρνει την Scuderia στην πρώτη σειρά εκκίνησης

Το 1-2 έκανε η Ferrari στο Μαϊάμι

Ο Σαρλ Λεκλέρ διόρθωσε το λάθος της Ίμολα και ο Κάρλος Σάινθ το ατύχημά του στις ελεύθερες δοκιμές, καθώς οι δύο οδηγοί της Scuderia έκαναν δύο εξαιρετικούς γύρους στα τελευταία λεπτά του Q3 των κατατακτήριων δοκιμών στο Μαϊάμι, καταρρίπτοντας τον Μαξ Φερστάπεν από την κορυφή που κρατούσε μέχρι τότε ο Ολλανδός.

Ο Λεκλέρ ήταν ταχύτερος και στις τρεις περιόδους των δοκιμών κατάταξης του 5ου φετινού γύρου της Formula 1, στο σιρκουί του Μαϊάμι των ΗΠΑ, αλλά η τρίτη και καθοριστική ξεκίνησε με τον ταχύτερο χρόνο του Φερστάπεν – με διαφορά 64 και 80 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Μονεγάσκο και τον Σάινθ αντίστοιχα.

Έμενε η τελική προσπάθεια των τριών στο φινάλε των κατατακτήριων, όπου οι Λεκλέρ και Σάινθ έκαναν δύο αλάνθαστους γύρους για να κλειδώσουν την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Αντίθετα, ο Φερστάπεν έπεσε θύμα μιας στιγμής υποστροφής της RB18, που αποσταθεροποιήθηκε, τον έστειλε εκτός πίστας και κατέστρεψε την τελευταία του προσπάθεια για την pole position.

Ο Χάμιλτον φάνηκε να έχει τις καλύτερες και πιο συγκροτημένες του ρυθμίσεις από ποτέ φέτος, παρότι στο Q1 χρειάστηκε να αφαιρέσει τη χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα και να βάλει ένα φρέσκο σετ μαλακών ελαστικών, για να καταφέρει να προκριθεί. Στο Q2 ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον Ράσελ, και 6 δέκατα πίσω από τον ταχύτερο, Λεκλέρ.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης στο grand prix του Μαϊάμι…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon