cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Face the Art – Podcast: Δήμητρα Δασκαλάκη (χορογράφος – χορεύτρια)

Έχουμε Face The Art επεισόδιο 16ο. Στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του Face The Art Podcast, ο Φίλιππος Μαράκης μας λέει καλές βουτιές και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, παρέα με την μοναδική χορογράφο και χορεύτρια Δήμητρα Δασκαλάκη.

Face the Art – Podcast: Δήμητρα Δασκαλάκη (χορογράφος – χορεύτρια)

Το project Face The Art, ξεκίνησε ως άρθρο συνεντεύξεων “από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη” στο προσωπικό blog του Φίλιππου Μαράκη. Τώρα όμως το «Face The Art» γίνεται ένα talk show συνεντεύξεων με καλλιτέχνες ή φιλότεχνους που θα φιλοξενεί ο Φίλιππος στον “αέρα” μέσω podcast. Ενώ πλέον απέκτησε και την δική του αυτόνομη ιστοσελίδα στο facetheart.gr

Και επειδή εμείς στο CretaNews είμαστε κάπως πιο εναλλακτικοί και αγαπάμε την τέχνη και τους φιλότεχνους και όλα αυτά τα παράξενα και περίεργα σκεφτήκαμε τον γουάου factor του Face The Art με τον οποίο θα εμπλουτιζόταν το νέο project ενημέρωσης που σας παρουσιάζουμε καθημερινά.

Οπότε… εδώ είμαστε. Διαβάστε και ακούστε τον Φίλιππο και την παρέα του… και που ξέρετε, μπορεί και να ξυπνήσει μέσα σας η καλλιτεχνική σας φύση. Άλλωστε όλοι κρύβουμε έναν καλλιτέχνη μέσα μας…

Στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του Face The Art Podcast, ο Φίλιππος Μαράκης μας λέει καλές βουτιές και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, παρέα με την μοναδική χορογράφο και χορεύτρια Δήμητρα Δασκαλάκη.

Η Δήμητρα Δασκαλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτη του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου το 2011.

Σπούδασε χορό στο «the Scottish School of Contemporary Dance» στη Σκωτία κατακτώντας πτυχίο Bachelor Honours in Dance με άριστα το 2014 και πτυχίο διδασκαλίας κλασσικού χορού από την Royal Academy of Dance το 2016. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκε με χορογράφους και ομάδες χορού, όπως Errol White, Ross Cooper, Theo Clinkard, John Henney, Romain Guion, Scottish Dance Theatre, National Dance Company of Wales, Edge Dance Company, Verve Dance Company και Chameleon Dance Company.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διδάξει κίνηση και σύγχρονο χορό στην ομάδα χορού Smallpettitklein Dance Company.

Στην Ελλάδα διδάσκει κλασσικό, σύγχρονο και μοντέρνο χορό από το 2014 έως σήμερα.

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις χοροθεάτρου και σωματικού θεάτρου, όπως «GAIA – be the bee» – ομάδα χορού «φυσαλίδα» (2016), στο σωματικό θέατρο «τηλεφωνώντας στον Ζαν Κοκτώ» (2018) και «με τα μάτια κλεισμένα» (2019) σε σκηνοθεσία Κωστή Μακάκη. Επίσης, έχει πάρει μέρος στο φεστιβάλ «ταξιδεύοντας στην Κίνα» του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη (2019), καθώς και στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο της Αθέατης Πόλης με θέμα «Λαβύρινθοι» (2019) σε χορογραφία Μαρίνας Χριστοδουλάκη. Έχει χορογραφήσει και συμμετάσχει στο video dance «ruins within ruins» (2020) σε σκηνοθεσία Λευτέρη Παρασύρη.

Τέλος, έχει υλοποιήσει και συμμετάσχει στην εθελοντική δράση «Dance for Pink», χορευτική δράση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού (2020).

Από το 2016 έως το 2019, συνεργάστηκε με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, δίνοντας εργαστήρια κίνησης σε παιδιά.

Καλή ακρόαση και θυμίζουμε πως το Face The Art Podcast θα είναι πίσω μαζί μας τέλος Σεπτέμβρη…

Ακούστε

Μπορείτε να ακούτε όλα τα CretaPods και στην πλατφόρμα του Spotify

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon