cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Οι γυναίκες δεν είναι «κλώσες» και δεν έχουν την πολυτέλεια να μην εργάζονται

Στην Ελλάδα του σήμερα αν δεν δουλέψει σε ένα σπίτι και ο άντρας και η γυναίκα τα παιδιά δεν θα χουν ψωμί να φάνε – Επιλέγουν τον “δρόμο” της Εκκλησίας με τις μισθουλάρες και τις ανέσεις κι όχι τις δυσκολίες της οικογένειας και μετά κρίνουν και κατακρίνουν…

Οι γυναίκες δεν είναι «κλώσες» και δεν έχουν την πολυτέλεια να μην εργάζονται

Εκτός τόπου και χρόνου εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος ο οποίος σε κήρυγμα του είπε πως αν οι γυναίκες «δεν επιστρέψουν στο βασίλειό τους, που είναι το σπίτι τους, να μαζέψουν σαν τις κλώσες τα πουλάκια κάτω από τα πτέρυγά τους, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά, θα εγκληματούν».

Δηλαδή οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να εργαστούν αλλά ο ρόλος τους περιορίζεται στα μητρικά τους καθήκοντα αφού σύμφωνα με τον ίδιο, που δηλώνει πως δεν είναι μισογύνης (οι γυναίκες όμως είναι κλώσες): «Μητέρες θέλουμε, να φτιάξουμε τα παιδιά μας, να αναστήσουμε την Ελλάδα που έχει γίνει περίγελως…. ανοίξτε και κανένα κανάλι ξένο… εμείς ασχολούμαστε με τη λάσπη και τον βούρκο».

Και μετά βέβαια ο Σεβασμιώτατος ξύπνησε… γιατί στην Ελλάδα του σήμερα αν δεν δουλέψει σε ένα σπίτι και ο άντρας και η γυναίκα τα παιδιά δεν θα χουν ψωμί να φάνε.

Κι επειδή επί ημερών της ΝΔ το πράγμα γίνεται όσο πάει και χειρότερο όπου να ναι θα δουλεύουν και τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας για να μπορεί το κάθε νοικοκυριό απλά να επιβιώσει, όχι να προκόψει.

Από την ασφάλεια της Μητροπόλεως του, τον καλό μισθό του και τις ανέσεις του ο Σεβασμιώτατος Σερβιών και Κοζάνης, που επέλεξε το δρόμο της Εκκλησίας κι όχι τις δυσκολίες της οικογένειας, εύκολα κρίνει και κατακρίνει.

Όμως η ζωή εκεί έξω είναι πολύ δύσκολη και ως καλός ποιμενάρχης αντί να προτρέπει τις γυναίκες να μην εργάζονται και να κάθονται στο σπίτι να μεγαλώνουν παιδιά θα έπρεπε να υψώσει τη φωνή του, μαζί με όλους εμάς, για να ζητήσει αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες ζωής για το ποίμνιο του.

Η φτώχεια γεννά τη βία και την εγκληματικότητα κι όχι η εργασιακή απασχόληση των γυναικών…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon