cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 09.05 2024

Πρώτη νίκη για τις NATURA αλλά είναι πολλά τα λεφτά…

Αποσύρεται για την ώρα το επίμαχο κομμάτι για τις Natura στο νέο περιβαλλοντοκτόνο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά… θα επανέλθει σε καλύτερο “timing”!!!

Πρώτη νίκη για τις NATURA αλλά είναι πολλά τα λεφτά…

Έπιασαν τόπο, προς το παρόν, οι σοβαρές αντιδράσεις των περιβαλλοντικών φορέων αλλά και η κατακραυγή από τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στη διαβούλευση για τον νέο περιβαλλοντοκτόνο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Από το βήμα της βουλής ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε πως αποσύρεται προς εκ νέου διαβούλευση ολόκληρο το επίμαχο κεφάλαιο που στην ουσία άνοιγε την πόρτα και τις ορέξεις «επενδυτών» και άλλων… σωτήρων της οικονομίας για διαφόρων ειδών επενδύσεις μέσα στους σημαντικότερους οικοτόπους της Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο επέτρεπε μέσα στις προστατευόμενες περιοχές να κατασκευάζονται δρόμοι, εγκαταστάσεις ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, τουριστικά καταλύματα, έργα ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά – αιολικά κτλ) ακόμα και η εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Και όλα αυτά την ώρα που καίγεται το δάσος της Δαδιάς και χιλιάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα και ενώ η Ελλάδα έχει οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας των περιοχών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Δικτύου NATURA 2000.

«Ακούσαμε τους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης και οργανώσεων και αποσύρουμε ολόκληρο το Κεφάλαιο Γ για περαιτέρω διαβούλευση» είπε επί λέξει ο Κώστας Σκρέκας, ωστόσο προανήγγειλε πως η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου στα τέλη Αυγούστου μετά τη νέα διαβούλευση.

Πρώτη σημαντική νίκη αλλά κανένας λόγος για επανάπαυση.

Και μόνο από αυτά που θέλουν να επιτρέψουν στις προστατευόμενες περιοχές καταλαβαίνετε πως τα λεφτά είναι πάρα πολλά και γι’ αυτό υπόσχονται (στους επενδυτές προφανώς) πως θα επιστρέψουν, με καλύτερο «timing» και όχι με όλη την Ελλάδα στις φλόγες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon