cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Τα γραπτά μένουν και μαρτυρούν ότι είναι πράγματι ασυγχώρητοι

Τι έλεγε ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ημερίδα για το περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές με αφορμή τις πλημμύρες στη Μάνδρα προεκλογικά και τελικά τι έκανε όταν ήρθε στην εξουσία;

Τα γραπτά μένουν και μαρτυρούν ότι είναι πράγματι ασυγχώρητοι

Οι φίλοι μας οι Λατίνοι έλεγαν “verba volant, scripta manent” δηλαδή τα λόγια πετούν τα γραπτά μένουν.

Κι είναι χρήσιμο με όλο αυτό το απίστευτο που βιώνει η Ελλάδα, με τις φωτιές μέχρι πριν λίγες ημέρες και τις πλημμύρες τώρα, να θυμηθούμε μια δήλωση που είχε κάνει ως αρχηγός της ΝΔ, κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 2017, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ημερίδα για το περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές στο Περιστέρι, με αφορμή τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

Καλό είναι να θυμηθεί βέβαια κι εκείνος τι έλεγε τότε γιατί απ ότι βλέπουμε το έχει ξεχάσει:

«Είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν παίρνουμε τα μέτρα μας για τις φωτιές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες, τα τρία φαινόμενα που απειλούν την Ελλάδα» είχε πει ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας, ότι «καμία οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους μεγάλους μακροπρόθεσμους κινδύνους. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί αμυντική πολιτική για την χώρα. Διότι συνιστά τον μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τον τόπο μας».

Μετά ήλθε στην εξουσία και τι έκανε για το μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τη χώρα;

Βλέπετε εσείς κάποια θωράκιση μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης κι έχοντας μπροστά άλλη μια 4ετία;

Εκτός κι αν τα Ραφάλ και οι φρεγάτες που αγόρασε για να θωρακίσει την Ελλάδα από τον ανύπαρκτο κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία, δαπανώντας δισεκατομμύρια, τον καλύπτουν, γιατί τον ελληνικό λαό σίγουρα δεν τον καλύπτουν κι αυτό φαίνεται έντονα τους τελευταίους μήνες.

Ίσως ήλθε η ώρα να κατανοήσει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του πως ο πραγματικός εχθρός δεν βρίσκεται εκτός συνόρων αλλά εντός…

…και είναι η κακή οργάνωση του επιτελικού του κράτους, η ανυπαρξία έργων προστασίας του περιβάλλοντος, η απουσία σωστών υποδομών, η αυθαιρεσία που βασιλεύει παντού, η άκρατη εγκατάσταση ΑΠΕ με αποψίλωση βουνών, κι ένα σωρό άλλα πράγματα που περνούν στα ψιλά και τα θυμόμαστε μόνο όταν έρχονται να μας τιμωρήσουν επειδή τα αγνοήσαμε.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon