cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη πολιτικών

Οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών περιμένουν να επιρριφθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν – Φόβος για καθυστέρηση της έρευνας λόγω εκλογών

Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη πολιτικών

Για ευθύνες, αλλά και την αντικειμενική ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, που πρέπει να αποδοθούν και σε άλλους υπεύθυνους, πέραν του σταθμάρχη που έχει αντικειμενική ευθύνη, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας.

«Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να μιλάμε για αποζημιώσεις. Ούτε τους ενδιαφέρει στην παρούσα φάση», είπε αρχικά.

Μίλησε για αντικειμενική ευθύνη πολιτικών εξηγώντας ότι όταν «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους και αντικειμενικές… Όταν ο υπουργός και οι κάτω του υπουργού γνωρίζουν ότι στον σιδηροδρομικό σταθμό δεν λειτουργούν και δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και επιτρέπουν να γίνονται δρομολόγια, η ευθύνη είναι δεδομένη. Δεν τίθεται θέμα».

Παράλληλα, εξέφρασε τους φόβους του ότι ενόψει εκλογών οι έρευνες μπορεί να καθυστερήσουν αν υπάρξουν υπουργοί ή πρώην υπουργοί κατηγορούμενοι.

«Εννοείται ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουν οι εισαγγελικές αρχές», συμπλήρωσε.

Ομολογημένη ευθύνη και σωρεία λαθών

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας σημείωσε ότι πέραν του σταθμάρχη, που η ευθύνη του είναι δεδομένη και ομολογημένη, υπάρχει μία σωρεία διαχρονικών λαθών, γιατί όταν ο ένας αναλαμβάνει από τον άλλον ένα υπουργείο και συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, την ευθύνη την έχουν όλοι.

«Ενδιαφέρει ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες».

Ερωτηθείς αν υπάρχει δυνατότητα νομικώς της καταθέσεως μηνύσεων και σε πολιτικά πρόσωπα από τους συγγενείς των θυμάτων, είπε «αν και υπάρχει την αρμοδιότητα έχει ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινικές διώξεις προς τους υπευθύνους».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon