cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Εγκαίνια για το πρώτο βοτανικό μονοπάτι της Κρήτης στο Καβούσι

Στο φαράγγι του Μέσωνα, στο Καβούσι της Ιεράπετρας, διαμορφώθηκε και εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το πρώτο βοτανικό μονοπάτι της Κρήτης!!!

Εγκαίνια για το πρώτο βοτανικό μονοπάτι της Κρήτης στο Καβούσι

Το φαράγγι του Μέσωνα είναι από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια. Το οφιοειδές μονοπάτι -καλντερίμι που διασχίζει την δυτική πλευρά του, έχει κανάλι μεταφοράς νερού το οποίο κτίστηκε τη δεκαετία του 1950. Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο φαράγγι επισκέπτονταν πεζοπόροι που ήθελαν να απολαύσουν τη μοναδική θέα που προσφέρει αλλά και άτομα που επιδίδονται σε canyoning τα οποία και διέσχιζαν την κοίτη του.

Ωστόσο η χλωρίδα και η βλάστηση του φαραγγιού είναι τόσο πλούσια και ενδιαφέρουσα που ο  Ζαν Κλωντ Σβέντεμαν, πρόεδρος του συλλόγου ΑΛΣΑΤΙΑ – ΚΡΗΤΗ, από το χωριό Offenheim-Stutzheim στη Γαλλία, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός βοτανικού μονοπατιού στο φαράγγι του Μέσωνα.

Έτσι καταγράφηκαν 76 φυτά και δέντρα κατά μήκος του μονοπατιού με το κανάλι μεταφοράς νερού και στα 48 εξ αυτών τοποθετήθηκαν πινακίδες με τρίγλωσση περιγραφή στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά.

Για τα λοιπά φυτά και λουλούδια τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες στο χωριό και στην αφετηρία του μονοπατιού για ενημέρωση των επισκεπτών.

Στόχος είναι και η προσέλκυση επισκεπτών που ενδιαφέρονται για αυτή την πλούσια και χαρακτηριστική χλωρίδα της περιοχής.

Τα εγκαίνια του μονοπατιού θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι της 7ης Μαΐου στην αφετηρία του μονοπατιού, κοντά στις αρχαιότητες του Αζοριά, και στη συνέχεια οι παριστάμενοι θα συγκεντρωθούν στη μνημειακή ελιά του Καβουσίου όπου θα υπάρξουν ομιλίες και κέρασμα από την Κοινότητα Καβουσίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon