cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Το δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο της Αγίας Γαλήνης

Ο όμορφος οικισμός της Αγίας Γαλήνης βρέχεται από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος κι αποτελεί ένα από τα πρώτα μέρη στην Κρήτη που γνώρισαν τουριστική ανάπτυξη…

Το δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο της Αγίας Γαλήνης

Σε απόσταση 70 περίπου χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, είναι κτισμένη η Αγία Γαλήνη, που αποτελεί ένα από τα γνωστότερα καλοκαιρινά θέρετρα της Κρήτης. Ο όμορφος αυτός οικισμός βρέχεται από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος κι αποτελεί ένα από τα πρώτα μέρη στην Κρήτη που γνώρισαν τουριστική ανάπτυξη.

Η ωραία και εκτεταμένη παραλία, η αντίθεση βουνού-θάλασσας, ο απάνεμος χαρακτήρας και το ήπιο κλίμα βοήθησαν ώστε εδώ η Αγία Γαλήνη να καταστεί δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός, για ξένους και Έλληνες επισκέπτες.

Η παραλία που αγκαλιάζει τον οικισμό είναι αμμώδης, σε σημεία της με ψιλό βότσαλο,  με καθαρά νερά, τα οποία κάποιες φορές ίσως θολώνουν από τους ανέμους και την πολυκοσμία. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ.

Ο ποταμός Πλατύς, τη χωρίζει στα δύο. Το κομμάτι της προς τα ανατολικά της μεταλλικής γέφυρας που έχει στηθεί είναι, το λιγότερο οργανωμένο και πολύβουο.

Δυτικά της παραλίας βλέπουμε το λιμανάκι της Αγίας Γαλήνης που το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστο και σημείο έναρξης οργανωμένων θαλάσσιων εκδρομών με σκάφη.

Πάνω από την παραλία, αλλά και στον οικισμό, μπορεί να βρει ο επισκέπτης καφέ, ταβέρνες, μπαρ, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιχειρήσεις ενοικιάσεως οχημάτων.

Αξίζει όποιος βρεθεί στην περιοχή να επισκεφθεί και τη μπούγκα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η μια εκ των εισόδων της οποίας βρίσκεται κοντά στο λιμανάκι της Αγίας Γαλήνης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon