cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Ραγδαία μείωση των τιμών αερίου και ρεύματος

Οι τιμές φυσικού αέριου σημειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο χθες, Τετάρτη (4/1), από τον Οκτώβριο του 2021, ενώ οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν επίσης μειωθεί απότομα.

Ραγδαία μείωση των τιμών αερίου και ρεύματος

Θα μπορούσαν να χαλαρώσουν περαιτέρω οι τιμές, σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη της Maxar που δείχνει θυελλώδη καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς οι δυνατοί άνεμοι θα αυξήσουν την παραγωγή αιολικής ενέργειας και με τη σειρά τους θα περιορίσουν τη χρήση φυσικού αερίου.

Παρόλα αυτά, οι κυβερνήσεις παροτρύνουν τους πολίτες να συνεχίσουν να εξοικονομούν ενέργεια, διότι οι κίνδυνοι παραμένουν.

Μια ψυχρή έκρηξη τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να ωθήσει τις θερμοκρασίες στη Φινλανδία, τη βόρεια Σουηδία και τη Νορβηγία, τη Λευκορωσία και τις χώρες της Βαλτικής σε 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα μέσα επίπεδα, σύμφωνα με την Olivia Birch, μετεωρολόγο της The Weather Company. «Αυτό θα αυξήσει πιθανότατα τη ζήτηση θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας στις πληγείσες περιοχές», επισήμανε η Birch.

Επίσης, η Βρετανία θα μπορούσε επίσης να δει «κάποιες ψυχρές εισβολές», ανέφερε η Nicola Maxey, μετεωρολόγος του Met Office.

Σε υψηλά ποσοστά τα αποθέματα φυσικού αερίου, λέει το Bloomberg

Αλλά τα αποθέματα είναι τώρα πιο γεμάτα από το κανονικό, όπως αναφέρει το Bloomberg, με ορισμένα κράτη να στέλνουν ακόμη και φυσικό αέριο στις αποθήκες τις τελευταίες ημέρες, καθώς η ζήτηση χαλαρώνει με τον καιρό.

Μαζί με τις ισχυρές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, αυξάνεται η πεποίθηση ότι η ήπειρος μπορεί να περάσει αλώβητη τον φετινό χειμώνα. Επίσης τα υψηλά αποθέματα στο τέλος του χειμώνα, θα διευκολύνουν την αναπλήρωση των αποθηκευτικών χώρων εγκαίρως για τον επόμενο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon