cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Συνεχίζει να προκαλεί και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

Αν δεν ήταν δηλαδή καλές οι σχέσεις μας με την Τουρκία -επιτυχία Μητσοτάκη εννοείται- θα διεκδικούσε ο “Σουλτάνος” μέχρι και τον Άγιο Τίτο στο Ηράκλειο, που είχαν μετατρέψει κατά την Τουρκοκρατία, σε τζαμί;

Συνεχίζει να προκαλεί και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

Μετά την Αγία Σοφία που μετατράπηκε σε τζαμί την ίδια μοίρα, μέσα στον εορτασμό του χριστιανικού Πάσχα, είχε και η Μονή της Χώρας, το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο από την εποχή των Παλαιολόγων στην Κωνσταντινούπολη.

Ένα από τα πιο εμβληματικά καλλιτεχνικά δημιουργήματα της βυζαντινής τέχνης, το οποίο από το 1945 μέχρι το 2020 λειτουργούσε ως μουσείο εξαιτίας των μοναδικών τοιχογραφιών και ψηφιδωτών του, έγινε χώρος προσευχής των μουσουλμάνων λες και δεν είναι γεμάτη τζαμιά όλη η Κωνσταντινούπολη.

  • Κι όλο αυτό… λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα.
  • Κι όλο αυτό… χωρίς καμία σοβαρή αντίδραση στην Ελλάδα, πέρα από μια χλιαρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
  • Κι όλο αυτό… χωρίς καμία αντίδραση από την ΕΕ που υποτίθεται προστατεύει και σέβεται τον πολιτισμό και τη θρησκεία των λαών.
  • Κι όλο αυτό… χωρίς κανείς από το χριστιανικό κόσμο και τους ηγέτες των χριστιανικών κρατών, βλέπε Πούτιν, να τραβήξει το αυτί στον Τούρκο Πρόεδρο που έχει κάνει τέχνη την πρόκληση τσαλαπατώντας την ορθοδοξία.

Κατά τα λοιπά οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι ομαλοποιημένες και ο Μητσοτάκης το πιστώνεται ως δική του επιτυχία, σκεφτείτε να μην ήταν σε καλό επίπεδο οι σχέσεις των δυο χωρών τι θα γινόταν.

Θα διεκδικούσε μέχρι και τον Άγιο Τίτο στο Ηράκλειο, που είχαν μετατρέψει κατά την Τουρκοκρατία, σε τζαμί…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon