cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Τους πείραξε η γερμανική νεκροφόρα αλλά όχι τα 6 δις που έγιναν φιέστα

Το ότι σπαταλήθηκαν τόσα δισεκατομμύρια σε μια κηδεία- φιέστα, αχρείαστη σε εποχή «ισχνών αγελάδων», δεν τους ενόχλησε;  

Τους πείραξε η γερμανική νεκροφόρα αλλά όχι τα 6 δις που έγιναν φιέστα

Ευτυχώς που έγινε η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ και είδαμε πως υπάρχουν πιο «καθοδηγούμενοι» πολίτες από τους Έλληνες.

Οι Bρετανοί αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα που όπως λένε οι αναλυτές το χειμώνα θα επιδεινωθεί περαιτέρω και θα δούμε θανάτους από το κρύο, αμέτρητα λουκέτα σε επιχειρήσεις και διλήμματα του τύπου φαγητό ή ζέστη μέσα στο σπίτι;

Κι όμως κανείς εξ αυτών ενοχλήθηκε από την άνευ προηγουμένου, ιστορική, επίδειξη χλιδής και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος που υπήρξε στην κηδεία της Ελισάβετ.

Διαβάζουμε πως ενόχλησε, λέει, τους Βρετανούς, το ότι η σορός της Βασίλισσας μεταφέρθηκε με γερμανική νεκροφόρα στα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής, από το σημείο όπου είχε πεθάνει, και γι αυτό φρόντισαν μετά να βάλουν τη σορό της σε μια βρετανική νεκροφόρα που είχε μάλιστα σχεδιάσει η ίδια η Ελισάβετ.

Το ότι σπαταλήθηκαν τόσα δισεκατομμύρια σε μια κηδεία- φιέστα, αχρείαστη σε εποχή «ισχνών αγελάδων», δεν τους ενόχλησε;  

Το ότι με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια λίρες θα μπορούσαν όλοι τους να ζήσουν άνετα για καιρό και να μακαρίζουν τη μακαρίτισσα που τους σκέφτηκε δεν τους πέρασε από το μυαλό περιμένοντας για 12 και πλέον ώρες στην ουρά για να αποχαιρετήσουν τη σορό της;

Αλλά έχουν κι αυτοί τα ΜΜΕ τους που τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για το θεσμό που υπηρέτησε η Βασίλισσα, για το έργο και την προσφορά της, κι άλλα τέτοια βαρύγδουπα και με πολλές ερμηνείες, τα οποία έβαλαν πάνω από τη σπατάλη και την επίδειξη πλούτου που έζησαν αυτές τις μέρες.

Τώρα θα επιστρέψουν στη θλιβερή πραγματικότητα αλλά δύσκολα θα καταλάβουν πως με τη δική τους ανοχή και αποδοχή εκτρέφονται τέτοια φαινόμενα.

Κάτι ανάλογο εξάλλου δεν συμβαίνει στην Ελλάδα με την οικογενειοκρατία στην πολιτική; 

Εμείς δεν έχουμε βασιλιάδες αλλά έχουμε πολιτικά τζάκια που σχεδόν κληρονομούν τις θέσεις εξουσίας και ο λαός δεν αντιδρά αλλά το βλέπει ως φυσιολογικό… γιατί αυτό τους έχουν «διδάξει» τα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon