cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Άγιος Νικόλαος: Σε οριακό σημείο το νοσοκομείο – Ανεστάλησαν τακτικά χειρουργεία

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αφού την Τρίτη ανεστάλησαν όλα τα τακτικά χειρουργεία λόγω αναρρωτικής άδειας της αναισθησιολόγου, ενώ για να καλυφθεί η εφημερία από γιατρό η διοίκηση προχώρησε σε «εντέλλεσθε»…

Άγιος Νικόλαος: Σε οριακό σημείο το νοσοκομείο – Ανεστάλησαν τακτικά χειρουργεία
Το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αφού την Τρίτη ανεστάλησαν όλα τα τακτικά χειρουργεία λόγω αναρρωτικής άδειας της αναισθησιολόγου, ενώ για να καλυφθεί η εφημερία από γιατρό η διοίκηση προχώρησε σε «εντέλλεσθε».

Την Τετάρτη οι γυναικολόγοι θα βάλουν μόνο τα έκτακτα περιστατικά, λόγω Πανελλαδικής απεργίας  των Αναισθησιολόγων, ενώ την Πέμπτη τα τακτικά χειρουργεία δεν θα γίνουν λόγω της Παγκρήτιας κινητοποίησης των υγειονομικών.

Το ζητούμενο, όπως ανέφεραν χειρουργοί και γυναικολόγοι στην «ΕΡΤ», είναι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου τα τακτικά χειρουργεία που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η λειτουργία του νοσοκομείου κινδυνεύει να συρρικνωθεί δραστικά με τη «φωτογραφική» προκήρυξη που ακολούθησε, με την οποία δύο αναισθησιολόγοι φεύγουν σε Σητεία και Ιεράπετρα, αντίστοιχα, ενώ από 1η του 2024 φεύγει και τρίτος αναισθησιολόγος που έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στην Ιεράπετρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «ΕΡΤ», το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με την παραίτηση της διευθύντριας του Αναισθησιολογικού τομέα του Νοσοκομείου, η ίδια ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί πολύ πίεση από τη διοίκηση. 

Χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εργαζόμενων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, με κατάμεστη την αίθουσα συνεδριάσεων του Νοσοκομείου από  εργαζόμενους όλων των κλάδων που αγωνιούν για το μέλλον του υγειονομικού ιδρύματος. 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων, Γιώργο Μανουσάκη, να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Ζητάμε την τροποποίηση της απόφασης για τις προκηρύξεις και σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, τότε έχουμε αποφασίσει να παραιτηθούμε οι αιρετοί (ο ίδιος και ο γιατρός Νίκος Μουδατσακης) ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο μας».

Παράλληλα ο Σύλλογος Εργαζόμενων του νοσοκομείου με κείμενο που ανάρτησε και εγκρίθηκε από τη Συνέλευση ζητά τις παραιτήσεις του διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του Λασιθίου, Μανώλη Ανδρεαδάκη, αλλά και του διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας, Θεόδωρου Κατάσου.

Μιλώντας στην «ΕΡΤ» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Λασιθίου, Κώστας Καραταράκης, σημείωσε: «Εκφράσαμε την ανησυχία μας για το μέλλον του Νοσοκομείου. Το Αναισθησιολογικό κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς γιατρό από την αρχή του έτους, βρισκόμαστε πολύ κοντά αν όχι στην πλήρη διάλυση αλλά στην υποβάθμιση του νοσοκομείου σε επίπεδο ενισχυμένου Κέντρου Υγείας. Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν με ευθύνη κεντρικά του Υπουργείου είναι λίγες, πέντε σε σχέση με τις επτά στη Σητεία και τις έξι στην Ιεράπετρα».

Παράλληλα τόνιζε ότι «διεκδικούμε περισσότερες θέσεις γιατρών, θέση Διευθυντού Αναισθησιολόγου  στον Άγιο Νικόλαο, θέση Ακτινοδιαγνώστη, ενώ οι θέσεις διευθυντών Αναισθησιολόγων που προκηρύχθηκαν σε Σητεία και Ιεράπετρα να επαναπροκηρυχθούν με τον βαθμό του επιμελητή Α».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon