cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 15.06 2024

Αγρότες Κρήτης: Επικοινωνιακή η επίσκεψη Γεωργαντά – «Τα συνηθισμένα ευχολόγια»

Ανακοινώσεις εξέδωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι των Χανίων και του Ηρακλείου αναφορικά με την επίσκεψη και τις εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης…

Αγρότες Κρήτης: Επικοινωνιακή η επίσκεψη Γεωργαντά – «Τα συνηθισμένα ευχολόγια»
Παλαιότερη διαμαρτυρία αγροτών στα Χανιά.

Επικοινωνιακή και όχι ουσίας χαρακτηρίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά στο Ηράκλειο.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, δεν δόθηκαν λύσεις στα βασικά προβλήματα των αγροτών όπως το πανάκριβο πετρέλαιο, οι υψηλές τιμές στο ρεύμα, ενώ όπως τονίζεται, ο υπουργός δεν έδωσε καμιά ουσιαστική λύση για τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής.

«Όχι πως είχαμε αυταπάτες ότι θα έκανε κάτι διαφορετικό. Κράτησε την ίδια ακριβώς στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης απέναντι στην αγωνιζόμενη αγροτιά μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις το Φλεβάρη σε όλη τη Ελλάδα, και εδώ στο Ηράκλειο με μπροστάρηδες τους αγωνιστικούς αγροτικούς συλλόγους. Είπε ακριβώς τα ίδια, όπως για την απόφαση της ΕΕ να συστήσει αποθεματικό ταμείο για να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή από τις επιπτώσεις του πολέμου, το οποίο για την Ελλάδα αντιστοιχεί σε ψίχουλα της τάξης των 26,3 εκατ. Ευρώ, ενώ διαφήμησε και το πρόγραμμα ¨νέων αγροτών¨που τόσα χρόνια που λειτουργεί έχουμε δει τα αποτελέσματά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Από την πλευρά της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων έκανε λόγο για μια επίσκεψη με τα συνηθισμένα ευχολόγια, ενώ χαρακτήρισε ψίχουλα τις δεσμεύσεις του υπουργού.

«Από την μία μας είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει γενικά και αόριστα 50 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση της κτηνοτροφίας αλλά ταυτόχρονα δήλωσε όχι μόνο ότι αυτά δεν φτάνουν αλλά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος στην τρελή κούρσα ανόδου του κόστους παραγωγής. Δεν μας είπε τίποτα για το αίτημα κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Δεν μας είπε τίποτα για το αίτημα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας με 20 ευρώ ανά κεφάλι. Δεν μας είπε τίποτα για το πετσόκομμα των ενισχύσεων και για το αίτημα σύνδεσης τους με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο. Δεν μας είπε τίποτα για την αρπαγή της γης μας με όχημα τους δασικούς χάρτες», αναφέρουν οι αγρότες των Χανίων.

«Τους έχουμε πάρει χαμπάρι και δεν θα ανεχτούμε άλλο να μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Συνεχίζουν όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και της ΕΕ η οποία βάζει στην πυρά τον αγροτοκτηνοτρόφο. Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, να δυναμώσουν την ΕΟΑΣΝ Χανίων. Μαζικά και οργανωμένα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα για να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε την γη μας και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», καταλήγει η ανακοίνωση των αγροτών των Χανίων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon