cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Άμεση παγιδοθεσία για το δάκο ζητούν οι αγρότες του Αποκόρωνα Χανίων

Την άμεση έναρξη της παγιδοθεσίας για το δάκο, στον Αποκόρωνα Χανίων, ζητούν οι αγροτικοί Σύλλογοι των πρώην δήμων Αρμένων, Βάμου και Κρυονερίδας…

Άμεση παγιδοθεσία για το δάκο ζητούν οι αγρότες του Αποκόρωνα Χανίων

Την άμεση έναρξη της παγιδοθεσίας για το δάκο, στον Αποκόρωνα Χανίων, ζητούν οι αγροτικοί Σύλλογοι των πρώην δήμων Αρμένων, Βάμου και Κρυονερίδας.

Οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων έχουν ήδη τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της δακοκτονίας, απαιτώντας δημόσια και ποιοτική δακοκτονία με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος ώστε να προστατεύεται το εισόδημα των αγροτών και η ποιότητα του ελαιολάδου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην κοινή ανακοίνωση, η διαδικασία της παγιδοθεσίας στην περιοχή έχει ήδη καθυστερήσει, κάτι που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής μείωσης του κόστους από το κράτος και της διαχείρισης της δακοκτονίας με σκοπό το επιχειρηματικό κέρδος.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, για να μειώσει υποτίθεται το κόστος, το κράτος το έδωσε στον μειοδότη εργολάβο ο οποίος μειώνει με την σειρά του από ότι ακούγεται την πληρωμή στους εργαζόμενους το οποίο από μόνο του είναι αντικίνητρο ανάληψης εργασίας με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η παγιδοθεσία.

«Άρα για άλλη μια φορά έγινε μια τρύπα στο νερό εις βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών», σημειώνουν οι αγρότες οι οποίοι ζητούν αύξηση των κονδυλίων από το κράτος για την δακοκτονία, η οποία όμως να διεξάγεται από το κράτος και όχι από τους εργολάβους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon