cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Αντιδράσεις στα Χανιά για το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford»

Την αντίθεσή της στον κατάπλου του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford» στη Σούδα το επόμενο διάστημα, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων…

Αντιδράσεις στα Χανιά για το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford»

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford που βρίσκεται ήδη στη Μεσόγειο, σε ρότα για την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας και αναφέρεται ότι θα δέσει στον προβλήτα Κ14 στις αρχές Ιουλίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο που έρχεται για να αντικαταστήσει το USS George H. W. Bush, αφού το συγκεκριμένο συμπληρώνει έναν χρόνο παρουσίας στη Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εκφράζει την έντονη ανησυχία της και δηλώνει ότι «είναι ανεπιθύμητη η παρουσία του στον τόπο μας, μια παρουσία επικίνδυνη αποτελώντας έναν ακόμη κρίκο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται για περισσότερο από έναν χρόνο στην Ουκρανία».

Άλλωστε, σύμφωνα με την ΕΕΧ, «ο ρόλος των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων συνολικά είναι επικίνδυνος έχοντας μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ορμητήριο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων».

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων αναφέρει επίσης τα εξής:

«Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων, κάτω από τη βαριά σκιά του τραγικού πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, ενός ακόμα προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου, φωνάζουμε: Φτάνει ως εδώ! Βρωμάει μπαρούτι και αίμα η «κανονικότητα» που θέλουν να επιβάλλουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ!

Καλούμε το χανιώτικο λαό να αξιοποιήσει την πείρα του όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στον τόπο μας, να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Να μη δεχτεί να γίνει η Σούδα αγκυροβόλι εναντίον άλλων λαών. Να δυναμώσει την πάλη του για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές. Να μην επιτρέψει να γίνουν κανονικότητα τα καθημερινά ναυάγια στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon