cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Απεργιακές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο

Δύο απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο: στις 10 το πρωΐ στο Εργατικό Κέντρο και την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας…

Απεργιακές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο
Παλαιότερη απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Δευτέρα 1 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 10 το πρωί έξω από το Ε.Κ.Η.

«Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας», αναφέρεται στο κάλεσμα του ΕΚΗ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας καλεί τους εργαζόμενους η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

«1η Μάη, η μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου, αυτοί που κρατούν τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα δοξασμένης θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΙΥΗ.

Ανάλογα καλέσματα για την απεργία της Πρωτομαγιάς απευθύνουν δεκάδες σωματεία, σύλλογοι και οργανώσεις.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon