cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Δενδροφύτευση για ενίσχυση του πρασίνου και έκθεση φωτογραφίας στα Χανιά

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του πρασίνου στον δημόσιο χώρο, από τον Δήμο Χανίων θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και τη Χρυσή Ακτή, την Κυριακή 7 Απριλίου στις 9.30 το πρωΐ…

Δενδροφύτευση για ενίσχυση του πρασίνου και έκθεση φωτογραφίας στα Χανιά

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του πρασίνου στον δημόσιο χώρο, από τον Δήμο Χανίων θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και τη Χρυσή Ακτή, την Κυριακή 7 Απριλίου στις 9.30 το πρωΐ.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται με μέριμνα του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων και την εθελοντική συμμετοχή του φιλανθρωπικού συλλόγου «Συνάνθρωπος» αλλά και εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα.

Τα σημεία που θα γίνει η φύτευση είναι τα παρακάτω:

Ομάδα Φύτευσης 1: οδός Δασκαλογιάννη στη Χρυσή Ακτή απέναντι από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ομάδα Φύτευσης 2: Παιδική Χαρά Αγίων Αποστόλων.

Oμάδα Φύτευσης 3: Δίπλα από Beach volley Αγίων Αποστόλων – Beach cafe Iguana και απέναντι.

Ταυτόχρονα, εθελοντική δράση θα πραγματοποιηθεί και στις παραλίες της Χρυσής Ακτής και των Αγίων Αποστόλων με τις εθελοντικές ομάδες να συμμετέχουν στον καθαρισμό των παραλιών της περιοχής.

Έκθεση φωτογραφίας

Επίσης 19 φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση-παραγωγή του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο «landscape stories» εκθέτουν τα έργα τους σε έκθεση που στεγάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και θα διαρκέσει από τις 6 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου 2024.

Η έκθεση επιχειρεί να παρουσιάσει σύγχρονες προσεγγίσεις του ελληνικού τοπίου, εξετάζοντας τη φυσική και περιαστική εκδοχή του και όχι την αστική. Κατορθώνει παράλληλα να αποτυπώσει χαρακτηριστικά τοπία της χώρας, μέσα από τη σύγχρονη φωτογραφική οπτική.

Έτσι, το κοινό της Πινακοθήκης Χανίων και η μεγάλη φωτογραφική κοινότητα της Κρήτης έχουν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν με ένα σύνολο που αναδεικνύει όχι μόνο την καλλιτεχνική αξία της φωτογραφίας άλλα και την μοναδικότητα ενός εκάστου βλέμματος.

Συγκεκριμένα, αρχαιολογικοί χώροι ιδωμένοι από drone, o Μαραθώνας ως τόπος καθημερινών χρήσεων, που υπερβαίνουν το ιστορικό του φορτίο, τοπία αναστατωμένα από την αγωνία προσφύγων, που τα διέσχισαν ή τα κατοίκησαν προσωρινά τα τελευταία χρόνια, το οροπέδιο του Λασιθίου σκεπασμένο από την πάχνη της ιστορίας, κάναβοι εικόνων με μικροτοπία ενδημικής χλωρίδας, τόποι υπό την τουριστική επιρροή και την ανθρώπινη οικιστική παρέμβαση, τοπία στον απόηχο της πυρκαγιάς, τοπία με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία, που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες των φωτογράφων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon