cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Δράσεις ευαισθητοποίησης του ΚΕΘΕΑ σε Ηράκλειο και Χανιά

Σε δράσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, διοργάνωσαν την Πέμπτη τα παραρτήματα του ΚΕΘΕΑ, σε Ηράκλειο και Χανιά…

Δράσεις ευαισθητοποίησης του ΚΕΘΕΑ σε Ηράκλειο και Χανιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το φωτογραφικό δρώμενο που διοργάνωσε η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου και η Μονάδα για Άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με θέμα «ΑγκαλιάΖΩντας Χωρίς Ρωγμές» στο προαύλιο χώρο της Λότζια. 

Η δράση περιλάμβανε έναν ειδικά διαμορφωμένο φωτογραφικό θάλαμο για τη φωτογράφιση των περαστικών. Για τους σκοπούς της φωτογράφησης, είχαν δημιουργηθεί και ειδικές κατασκευές που έφεραν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα για το στίγμα, την εξάρτηση και την ψυχική νόσο. 

Οι φωτογραφίες συγχρονίζονταν απευθείας σε ένα ψηφιακό διαδραστικό πίνακα σχηματίζοντας σταδιακά μια αγκαλιά. 

Πλήθος κόσμου έσπευσε να φωτογραφηθεί, προβάλλοντας το δικό του κοινωνικό μήνυμα.  Με αυτό τον τρόπο, συμμετείχε στην μεγάλη αγκαλιά του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, συμβάλλοντας στη μετάδοση του μηνύματος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με διανομή έντυπου υλικού και στους μικρούς και μεγάλους φίλους της δράσης μοιράστηκε δωρεάν παγωτό. 

Χανιά

Χθες το απόγευμα, το προσωπικό και τα μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ πήραν την πρωτοβουλία να αλληλεπιδράσουν με το κοινό που βρισκόταν στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά. 

Σε κλίμα φιλικό και ιδιαίτερα ζωντανό, οι νέοι της περιοχής στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων που συνεχίζουν την προσπάθειά τους για απεξάρτηση, αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα. Ζωγράφισαν και έγραψαν μηνύματα ελπίδας τονίζοντας πως στον δρόμο για την αλλαγή κανένας δεν μένει μόνος.

Ακολούθησαν παιχνίδια με σκοπό την προαγωγή της συνεργασίας και της κινητοποίησης των νέων, προσφέροντας λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης σε όλους.

Την ίδια ώρα, μέλη του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ παρευρίσκονταν εκεί ενισχύοντας τη δράση που έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, παρέχοντας αναψυκτικά σε όλους και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon