cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκδηλώσεις και δράσεις διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο Δημοτικό Ιατρείο ενώ θα παρουσιαστεί η διαδραστική έκθεση γλυπτών: «Δεν είμαι κούκλα. Δεν είμαι αντικείμενο»…

Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Το Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια).

Ο Δήμος Ηρακλείου – Δημοτική Επιτροπή Ισότητας σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων – Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου “EL GRECO”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων την Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις της Τετάρτης 8 Μαρτίου ματαιώνονται εξαιτίας της απεργίας και των κινητοποιήσεων για το δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα:

  • Πέμπτη 9 Μαρτίου: 10.00 – 14.00, Σταθμός Ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης πολιτών «Πρόληψη & αντιμετώπιση των διακρίσεων & της βίας κατά  γυναικών και κοριτσιών»,  Δημαρχείο Ηρακλείου – Λότζια.

Συμμετέχουν: ΠΕΠΙΣ Κρήτης, ΔΕΠΙΣ Ηρακλείου, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, Συνδέσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, Χαμόγελο του Παιδιού και Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

  • Πέμπτη 9 Μαρτίου: 10.00 – 20.00, Δημαρχείο Ηρακλείου – Αίθριο Λότζια  Διαδραστική έκθεση  γλυπτών «@Ιamnotadoll_project» – «Δεν είμαι κούκλα. Δεν είμαι αντικείμενο», με τη συμμετοχή του κοινού, μαθητριών/μαθητών και φοιτητριών/φοιτητών. Η πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στη γλύπτρια κ. Ιωάννα Παρασκευά, η οποία επιθυμεί να παρακινήσει τους πολίτες να εφαρμόσουν την ουσιαστική ισότητα των φύλων και τη μηδενική ανοχή τους σε κάθε μορφή έμφυλης διάκρισης, κακοποίησης και βίας στην καθημερινή τους ζωή.

Ο Δήμος Ηρακλείου, με αφορμή την «Ημέρα της γυναίκας» 8 Μαρτίου 2023, ενημερώνει ότι στο Δημοτικό Ιατρείο – 4η ΤΟΜΥ:
•    σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, θα πραγματοποιούνται Δωρεάν TEST ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,  σε γυναίκες από την Ουκρανία, που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου:
•όλες οι γυναίκες, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου και
•όλες οι φοιτήτριες, που σπουδάζουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και διαμένουν στο Δήμο Ηρακλείου έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Δωρεάν TEST ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου – 4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου (Διεύθυνση: Υακίνθου 9, Τάλως) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (2810-319670 & 2810-373143).

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon