cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Έκτακτη συνεδρίαση στον Δήμο Ηρακλείου για τους συμβασιούχους

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για το ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι για να παραμείνουν στην εργασία τους…

Έκτακτη συνεδρίαση στον Δήμο Ηρακλείου για τους συμβασιούχους

Στις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το ζήτημα μονιμοποίησης των συμβασιούχων και συγκεκριμένα την αποδοχή από την Δημοτική Αρχή της αγωγής των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι συμβασιούχοι.

Το επείγον της σύγκλησης οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι αύριο 29-3-2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 μ.μ. έχει δοθεί προθεσμία να προσκομιστούν συμπληρωματικά έγγραφα στις υποθέσεις που εκδικάστηκαν στις 24-3-2023 κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονται για χρόνια καλύπτοντας τις ανάγκες των κρίσιμων υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου, άλλων δήμων της περιφερειακής ενότητας, αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσης, έχουν προσληφθεί σε διαφορετικές χρονικές φάσεις και με διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα (ΑΣΕΠ, κοινωφελή προγράμματα ΟΑΕΔ) και παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές παρατάσεις και αναβολές.

Μόνο στο Δήμο Ηρακλείου οι συμβασιούχοι είναι 650, εκ των οποίων οι 206 εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας, της οποίας αποτελούν βασικό κορμό, ως οδοκαθαριστές, οδηγοί και συνοδοί απορριμματοφόρων.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου έχει 450 εργαζόμενους. Πιθανή αναγκαστική έξοδος των συμβασιούχων θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της υπηρεσίας, λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και με τις επικείμενες εκλογές να βάζουν “πάγο” στις διαδικασίες προσλήψεων.

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δ. Βρύσαλης παραβρέθηκε στην κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στην Λότζια, ζητώντας την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου» καλεί όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τους δημότες, να διεκδικήσουν ΤΩΡΑ την στελέχωση τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μαζί με τη απαραίτητη έκτακτη κρατική χρηματοδότηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon