cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 20.05 2024

Έντονες βροχές αναμένονται στην Κρήτη

Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται στην Κρήτη σήμερα, Παρασκευή ενώ το φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, επηρεάζοντας κυρίως τα βόρεια και την ενδοχώρα του νησιού – Λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, θα σημειωθούν και λασποβροχές…

Έντονες βροχές αναμένονται στην Κρήτη

Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται στην Κρήτη σήμερα, Παρασκευή ενώ το φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, επηρεάζοντας κυρίως τα βόρεια και την ενδοχώρα του νησιού.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα συνολικά ύψη βροχής να ξεπερνούν τοπικά τα 70-90 χιλιοστά.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου θα είναι:

  • Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 10/05 στα βόρεια τμήματα της Κρήτης είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές.
  • Η πτώση της θερμοκρασίας έως 8 – 9 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 08/05.
  • Η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές όπως διακρίνεται και στην παρακάτω ομάδα χαρτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια δεν θα είναι υψηλές.
  • Η ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.
  • Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon