cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 20.05 2024

Εντοπισμός και διάσωση 47 αλλοδαπών νότια της Γαύδου

Νέα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης κοντά στην Γαύδο – 47 αλλοδαποί περισυνελέγησαν από το λιμενικό και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων…

Εντοπισμός και διάσωση 47 αλλοδαπών νότια της Γαύδου
φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Χαλκιαδάκης

Νέα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης κοντά στην Γαύδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αγίας Γαλήνης, Χανίων, Καλών Λιμένων, Κόκκινου Πύργου και Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ένα σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 36,5 ν.μ. νότια νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος, ενώ από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία.

Η λέμβος εντοπίστηκε 15 ν.μ. νότια της Γαύδου και οι 47 αλλοδαποί άνδρες περισυνελέγησαν από το Ν/Γ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

Ακολούθησε η μεταφορά τους στα Χανιά, όπου φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο του Δήμου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon