cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Το “μπαλκόνι των Χανίων” ξανά στην Rosa Nera

Ξανά ανοιχτή και ελεύθερη η κατάληψη Rosa Nera και ο χώρος των κτιρίων στον Λόφο Καστέλι – Δυσοσμία, κοπριά και κόπρανα άφησαν πίσω τους οι αστυνομικές δυνάμεις – Τσιμέντωσαν τουαλέτες και βανδάλισαν βιβλιοθήκες

Το “μπαλκόνι των Χανίων” ξανά στην Rosa Nera

Ξανά ανοιχτή και ελεύθερη είναι η κατάληψη Rosa Nera, και ο χώρος των κτιρίων στον Λόφο Καστέλι είναι ξανά ανοιχτός και προσβάσιμος για τους Χανιώτες, καθώς λίγες μέρες μετά την εισβολή της αστυνομίας και την εκκένωσή της, μέλη της συλλογικότητας επανακατέλαβαν το σημείο.

Η ανακατάληψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακή όταν μέλη της συλλογικότητας “Rosa Nera” οργανωμένα εισήλθαν εντός του χωρού και ενώ είχαν αποχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις που επέβλεπαν τον χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη είχε εκκενωθεί για δεύτερη φορά την 1η Απριλίου 2024, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στα κτίρια, αφού περικυκλώθηκε η περιοχή, ενώ είχαν γίνει και 8 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός των χώρων της κατάληψης.

«Να ζωντανέψουμε τις γειτονιές μας και τους δημόσιους χώρους, με σεβασμό προς τον “άλλον”, κατανόηση σε αυτό που δεν καταλαβαίνουμε και αλληλεγγύη προς όποια την χρειάζεται», αναφέρει η συλλογικότητα.

Σε μήνυμά της η συλλογικότητα καλεί σε συνέλευση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Rosa Nera, σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στην αυλή του λόφου.

Σκουπιδότοπος

Απιστευτες εικόνες αντίκρισαν όσοι μπήκαν στα κτίρια στον Λόφο Καστέλι. Στο κτήριο το οποιο μέχρι σημερα το πρωί φυλαγόταν σε βαρδιές από την Αστυνομία, η εικόνα που αντικρίζει οποιος το επισκέπτεται, παραπέμπει σε… πόλεμο. Δυσοσμία, κοπριά σε αρκετά σημεία, ακόμα και κόπρανα, συνθέτουν το σκηνικό.

Επίσης, έχει τσιμεντωθεί τουαλέτα ενώ έχουν καταστραφεί και σειρά εργαλείων που υπήρχαν στον χώρο ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες εθνικιστικών συνθημάτων και συμβόλων.

*Φωτογραφίες: Αγώνας Κρήτης

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon