cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας δεν γίνεται με παρακλήσεις

Ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ρεθύμνου: «η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας δεν γίνεται ούτε με παρακλήσεις, ούτε με επικλήσεις από το Υπουργείο Τουρισμού»…

Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας δεν γίνεται με παρακλήσεις

Τα βέλη τους ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη στρέφουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ρεθύμνου, με αφορμή την παρότρυνσή του μετά την επίσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον Τουρισμό.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου, χαρακτηρίζει ωμή παρέμβαση του πρωθυπουργού στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, την στιγμή που, όπως επισημαίνει, είναι σε ισχύ και έχει κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική από το Υπουργείο Εργασίας η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Το Σωματείο τονίζει ότι «η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας δεν γίνεται ούτε με παρακλήσεις, ούτε με επικλήσεις από το Υπουργείο Τουρισμού», προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στον νόμο Χατζηδάκη, με τον οποίο καταργήθηκε το ΣΕΠΕ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Το Σωματείο ζητά να κηρυχθούν οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας των νομών Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, ως γενικώς υποχρεωτικές, όπως επίσης και την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό και να δοθεί κίνητρο στους εργαζόμενους του κλάδου να επιστρέψουν στην εργασία τους, επαναφέροντας την απονομή του εφάπαξ στην εικοσαετία και επαναφέρετε την χρονική ισχύ του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα, ενώ θέτουν στο επίκεντρο και τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon