cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Ηράκλειο: Δεκαήμερο εκδηλώσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής για μαθητές

Δεκαήμερο δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και την καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας σε μαθητές και μαθήτριες, διοργανώνει μετά το Πάσχα ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Τροχαία…

Ηράκλειο: Δεκαήμερο εκδηλώσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής για μαθητές

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και την προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας, ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τροχαία Ηρακλείου, διοργανώνουν 10ήμερο εκδηλώσεων μετά το Πάσχα.

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Αλικαρνασσού, σε χώρο 7 στρεμμάτων και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεων αυτών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου σύσκεψη στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Περισυνάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης και ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα και θα έχουν διάρκεια 10 ημερών. Σε αυτές θα συμμετέχουν δεκάδες σχολεία και θα δημιουργηθούν ομάδες εκπαίδευσης από φορείς όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι εκπαιδεύοντας τους μικρούς μαθητές «θα δημιουργήσουμε μια νέα γενιά οδηγών που θα οδηγούν με ασφάλεια».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon