cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Ηράκλειο: Καταγγέλλουν διακοπή ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια

Την διακοπή του ρεύματος στο σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας στο Ηράκλειο από πάροχο ενέργειας, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του Ηρακλείου…

Ηράκλειο: Καταγγέλλουν διακοπή ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια

Τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ηρακλείου καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, «που μέσα σε αυτές τις συνθήκες κόβουν το ρεύμα σε σπίτια εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων που παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα με τους τεράστιους λογαριασμούς, τα υπέρογκα έξοδα στο σούπερ μάρκετ και τα πανάκριβα καύσιμα».

Με ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, καταγγέλλουν τη διακοπή του ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη, σύμφωνα με τα σωματεία, «αποτελεί τον επίλογο μιας διαχρονικής στάσης τόσο των παρόχων όσο και των πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά, στη βάση της εμπορευματοποίησης βασικών αγαθών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως και της εξασφάλισης των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πολιτικές όπως η απελευθέρωση της Ενέργειας, η μετατροπή του αγαθού της Ενέργειας σε εμπόρευμα και η είσπραξη των οφειλών από εισπρακτικές εταιρείες, αποτελεί την πραγματικότητα που βιώνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και νοικοκυριά.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνουν από κοινού κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι! Να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα τους στην Επιτροπή μας. Να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει! Να γιγαντωθεί αυτό το κίνημα για να μπορέσουμε σε κάθε γειτονιά να αποτρέψουμε τη μεγάλη επίθεση, γιατί είναι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon