cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Ηράκλειο: Λύσεις στα προβλήματά τους ζητούν οι εκπαιδευτές οδήγησης

Ζητούν άμεσες, μόνιμες και στοχευμένες λύσεις προκειμένου να καταφέρουν να είναι πλήρως λειτουργικά τα τμήματα της Διεύθυνσης Μεταφορών…

Ηράκλειο: Λύσεις στα προβλήματά τους ζητούν οι εκπαιδευτές οδήγησης
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εκπαιδευτών οδήγησης στο Ηράκλειο.

Στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην Διεύθυνση Μεταφορών Ηρακλείου, δυσκολεύοντας έτσι τον κλάδο τους, αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Αντίπρ/πων και Εμπόρων Ηρακλείου και το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής. 

Τα σωματεία απέστειλαν το δελτίο Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, ζητώντας άμεσες, μόνιμες και στοχευμένες λύσεις προκειμένου να καταφέρουν να είναι πλήρως λειτουργικά τα τμήματα της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο έγγραφο:

«Με τo παρόν δελτίο Τύπου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για πολλοστή φορά για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη διεύθυνση μεταφορών Ηρακλείου και τα οποία επηρεάζουν άμεσα τους κλάδους μας οι οποίοι σχετίζονται με την υπηρεσία.

Ζητούμε άμεσες, μόνιμες και στοχευμενες λύσεις προκειμένου να καταφέρουν να είναι πλήρως λειτουργικά τα παρακάτω τμήματα:

Τεχνικό τμήμα

Τμήμα αδειών κυκλοφορίας

Τμήμα αδειών οδήγησης

Όπως ήδη γνωρίζετε  για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τα παραπάνω τμήματα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο όγκο εργασίας που τους έχει ανατεθεί.

Λόγω υποστελέχωσης των τμημάτων, η οποία οφείλεται στην συνταξιοδότηση κάποιων υπαλλήλων, στη μαζική φυγή λόγω κινητικότητας καθώς επίσης και στη φυγή κάποιων υπάλληλων που τοποθετηθήκαν ναι μεν στην υπηρεσία αλλά [ήλθον είδον και απήλθον] και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί η κοινωνία του Ηρακλείου εν όψει μάλιστα της τουριστικής σεζόν. Οφείλουμε βεβαία να ομολογήσουμε ότι καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες από το ήδη υπάρχον προσωπικό όμως όπως καταλαβαίνετε (ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη).

Ζητάμε άμεσα κοινή συνάντηση όλων των φορέων που εμπλέκονται. Στελέχη της Περιφέρειας ,του μηχανολογικού, των αντιπρόσωπων εμπόρων οχημάτων νομού Ηρακλείου, εκπαιδευτών οδήγησης νομού Ηρακλείου και διεκπεραιωτικων γραφείων νομού Ηρακλείου.

Τέλος ζητούμε από εσάς να δοθεί οριστική λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που κατ επέκταση έχει μεταφερθεί και στις δικές μας επιχειρήσεις.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ένα μεγάλο  μέρος των εσόδων που εισπράττει η Περιφέρεια οφείλεται στις επιχειρήσεις μας όμως εμείς λαμβάνουμε από εσάς απαξίωση. Παρόλα αυτά ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα δοθούν λύσεις από την Περιφέρεια.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εάν τελικά δε δοθούν άμεσες και στοχευμένες λύσεις, επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon