cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Τα «εντέλλεσθε» δεν λύνουν τα προβλήματα

Στη δυσλειτουργία των κλινικών σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, λόγω της υποστελέχωσης και της απουσίας οικονομικών και επιστημονικών κινήτρων, αναφέρεται ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου…

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Τα «εντέλλεσθε» δεν λύνουν τα προβλήματα

Στα τέλη Ιουλίου ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου σε ανακοίνωση του σημείωνε ότι η κάλυψη των αναγκών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που δεν λύνεται με μετακινήσεις από νοσοκομεία άλλων νομών.

Σύμφωνα με τον ΙΣΗ, η πρακτική αυτή είναι επιστημονικά επισφαλής σε ότι αφορά την παρακολούθηση και θεραπεία των νοσηλευόμενων και ότι τελικά η πρακτική αυτή ναρκοθετεί το μέλλον της λειτουργίας των υπολοίπων Παθολογικών κλινικών του νησιού.

Ο ΙΣΗ αναφέρεται επίσης στην δυσλειτουργία των Παθολογικών, Αναισθησιολογικών και Ακτινολογικών Τμημάτων και όχι μόνο, λόγω της υποστελέχωσης και της απουσίας οικονομικών και επιστημονικών κινήτρων.

Σύμφωνα με τον ΙΣΗ, ενώ κάποια από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ικανοποιήθηκαν, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική αντιμετώπιση της υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις και τα «εντέλλεσθε» να είναι τα μόνα μέτρα που εξακολουθούν να υφίστανται.

Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που δημιουργεί αυτή η κατάσταση, σημειώθηκε η παραίτηση του προσωρινού διοικητή και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου και μέλους του Συλλόγου, Χάρη Λυδάκη.

«Θα θέλαμε και πάλι να τονίσουμε ότι με ανησυχία παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα και δυστυχώς δεν διαβλέπουμε το πλάνο το οποίο θα οδηγήσει στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΗ και τονίζει:

«Τα «εντέλλεσθε» σαφώς και δεν αποτελούν λύση, αλλά διαιώνιση του προβλήματος και εφόσον συνεχισθούν προβλέπουμε ότι θα αποδιοργανώσουν σύντομα τη λειτουργία και των υπολοίπων Παθολογικών κλινικών».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon