cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Και τώρα εσύ που βρώμισες την κρήνη τι κατάλαβες;

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, ούτε η μοναδική κρήνη στο Ηράκλειο που βανδαλίζεται από ανεγκέφαλους

Και τώρα εσύ που βρώμισες την κρήνη τι κατάλαβες;

Περήφανος πρέπει να νιώθει εκείνος ο άγνωστος που έγραψε συνθήματα στην επιφάνεια της ανώνυμης όμορφης κρήνης που βλέπουμε στην περιοχή της Ανάληψης στο Ηράκλειο.

Η κρήνη, που φέρει κλασικά στοιχεία οθωμανικής αρχιτεκτονικής και ανήκει στον τύπο των περίβλεπτων με ταμιευτήρα (δεξαμενή) κρηνών, στέκει στο σημείο εδώ και αιώνες και κάποτε, ανεξάρτητα από το ποιος την έκτισε, ξεδιψούσε ανθρώπους.

Είναι θλιβερό στις μέρες μας, που λειτουργεί ως μνημείο, κάποιοι αντί να βλέπουν αυτό το στοιχείο της απλά να θεωρούν πως αποτελεί καμβά για να γράψουν συνθήματα και να την καταστρέψουν.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, ούτε η μοναδική κρήνη στο Ηράκλειο που βανδαλίζεται από ανεγκέφαλους.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι περισσότερες κρήνες, ενετικές και οθωμανικές, στην πόλη είναι κακή γιατί ορισμένοι επιμένουν να μην σέβονται τον τόπο που ζουν και την ιστορία του και με μοναδική ευκολία καταστρέφουν με σπρέι ότι βρουν στο διάβα τους.

(σ.σ.): Το σύνθημα “Ελλάς ή Τέφρα” είναι γνωστό σύνθημα ακροδεξιών ομάδων, όπως φυσικά και το σύμβολο που φαίνεται δίπλα από το σύνθημα…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon