cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Καταδίκη δύο ατόμων που στράφηκαν κατά εκπαιδευτικών για τον «Φρίξο»

Καταδικάστηκαν τελικά δύο άνδρες που στράφηκαν κατά νηπιαγωγών για το πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου», όπου εκπαιδευτικοί αναφέρονταν στα γεννητικά όργανα, με την επιστημονική τους ονομασία…

Καταδίκη δύο ατόμων που στράφηκαν κατά εκπαιδευτικών για τον «Φρίξο»

Για ψευδείς καταθέσεις και για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή, καταδικάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Τριμελές Εφετείο Πλημελημμάτων Κρήτης στα Χανιά, οι δύο άντρες που είχαν στραφεί το 2017 κατά των τεσσάρων νηπιαγωγών για την εφαρμογή βραβευμένου προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με τίτλο «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου».

Tο Δικαστήριο καταδίκασε σε 35 μήνες φυλάκισης έναν 62χρονο και σε 23 μήνες έναν πατέρα τεσσάρων παιδιών, επαναλαμβάνοντας την πρωτόδικη απόφαση και κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την υπόθεση που είχε πάρει πανελλαδικές διαστάσεις.

Είχε προηγηθεί η αθώωση και η απαλλαγή των νηπιαγωγών από όλες τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί. Αμέσως μετά, οι εκπαιδευτικοί στράφηκαν νομικά κατά των δύο αντρών.

Σημειώνεται ότι ο 62χρονος, που το δικαστήριο έκρινε ως τον ηθικό αυτουργό της δίωξης των νηπιαγωγών, εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές Κορυδαλλού για υπόθεση εμπρησμού σε τεκτονική στοά στην Αθήνα.

Το θέμα είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη όταν γονείς μήνυσαν αρχικά νηπιαγωγούς επειδή, μιλώντας για το ανθρώπινο σώμα, προκάλεσαν «ψυχολογικά τραύματα» στο παιδί τους. Συγκεκριμένα, η μήνυση έχει να κάνει με την αναφορά των εκπαιδευτικών στα γεννητικά όργανα, με την επιστημονική τους ονομασία, δλδ πέος και αιδοίο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα από το 2015 λαμβάνει κάθε χρόνο την έγκριση από το Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και αμέσως μετά από το υπουργείο Παιδείας, όπως έλαβε και φέτος ενώ έλαβε και το παγκόσμιο βραβείο αριστείας και καινοτομίας εκπαιδευτικού προγράμματος σεξουαλικής αγωγής από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon