cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Κάθε καλοκαίρι εντατικοποιείται η εργασία, καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα, ενώ οι συνθήκες εργασίας γίνονται πιο ασφυκτικές…

Καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Κλιμάκιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Ηρακλείου, με σκοπό να συζητήσει με τους εργαζόμενους μπροστά στο άνοιγμα της σεζόν και να τους ενημερώσει για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Από τους εργαζόμενους, τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς, όπως τα ωράρια, τα απλήρωτα νυχτερινά και οι Κυριακές, καθώς και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. 

Έγινε αναφορά στην επιστολή των συναδέλφων προς τη ΔΕΠΑΝΑΛ για το ζήτημα της απαράδεκτης αύξησης της τιμής του parking για τους εργαζόμενους κατά 50%, καθώς χρεώνονται ακόμα περισσότερο για να πάνε στη δουλειά τους.

Όπως αναφέρει η Ένωση, «οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σε όποια από τις εταιρείες και αν εργάζονται, βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνθήκες γαλέρας που φέρνει κάθε καλοκαίρι η προσπάθεια των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο (handling, ενοικίαση αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, επισιτισμού και duty free) να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν από τον ιδρώτα τους».

Σύμφωνα με την Ένωση, «οι μηνιαίες και διμηνιαίες συμβάσεις ίσα ίσα για να βγει η σεζόν, οι εξαντλητικές βάρδιες, τα σπαστά ωράρια είναι μόνιμο καθεστώς. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και οι απλήρωτες υπερωρίες, συνέπεια του Ν. Χατζηδάκη, όπου με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να καθίσουν όσο θέλουν οι εταιρείες».

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η Ένωση, οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου δεν έχουν κλιματισμό και δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου διεκδικεί:

  • Δωρεάν στάθμευση για όλους όσους εργάζονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.
  • Αύξηση δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν όλες τις βάρδιες των εργαζομένων.
  • Επαναπρόσληψη από την αρχή της τουριστικής περιόδου.
  • Συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν όλη τη σεζόν. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των μηνιαίων και εβδομαδιαίων συμβάσεων.
  • 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο. Όχι στα σπαστά ωράρια, στα κομμένα ρεπό και στις απλήρωτες υπερωρίες. Καμία διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
  • Μέτρα προστασίας από την πανδημία σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου. Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους χωρίς προϋποθέσεις με τη λήξη της σύμβασης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon