cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του λιανεμπορίου, ζητά με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων…

Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του λιανεμπορίου, όπως η οριστική κατάργηση, αντί της ανακοινωθείσας προσωρινής αναστολής, της αποδεδειγμένα προβληματικής ρήτρας αναπροσαρμογής, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το λιανεμπόριο, όντας άμεσα εξαρτώμενο από το διαθέσιμο προς κατανάλωση εγχώριο εισόδημα, καθώς και από τον τουρισμό, αντιμετωπίζει καθημερινά τις δυσκολίες αυτές, ενώ η συνεχιζόμενη από τις αρχές του έτους καθίζηση της αγοραστικής κίνησης, η αύξηση του πληθωρισμού σε διψήφιο νούμερο, και το ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς ρεύματος, καθιστούν την επιβίωση των επιχειρήσεων δύσκολη και πολλές φορές, πλέον, αδύνατη.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, τα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση με το «Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την Αντιμετώπιση των Αυξήσεων στο Ρεύμα», απορροφούν μεγάλο μέρος των κραδασμών που προκάλεσαν στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, ωστόσο με τις εξελίξεις σ αυτόν τον τομέα να είναι ραγδαίες, ήδη σε μικρό διάστημα τα μέτρα θα είναι παρωχημένα και εκτός πραγματικότητας.

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ζητά να αξιολογείται διαρκώς η αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης, ώστε να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και να ισχύουν για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και η αυξητική πληθωριστική πίεση. «Το λιανεμπόριο, όντας ο πυλώνας της οικονομίας και ο καθρέφτης της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας, πρέπει να βοηθηθεί και να επιβιώσει», καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon