cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Κίνδυνος απόλυσης για εκατοντάδες συμβασιούχους στο ΠΑΓΝΗ

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης αναφέρεται στους 250 συμβασιούχους του νοσοκομείου σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση, και στη λήξη των συμβάσεών τους στις 30 Σεπτεμβρίου…

Κίνδυνος απόλυσης για εκατοντάδες συμβασιούχους στο ΠΑΓΝΗ

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις εκατοντάδων εργαζομένων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση στο ΠΑΓΝΗ καθώς και των επικουρικών εργαζομένων που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021 ενώ το επόμενο διάστημα λήγουν και οι συμβάσεις των εναπομείναντων ειδικευόμενων νοσηλευτών, που είχαν προσληφθεί την περίοδο 2020-2021.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, το παράδειγμα του ΠΑΓΝΗ όπου κρίσιμες ανάγκες καλύπτουν οι 300 επικουρικοί εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, οι 200 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι 50 εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (ειδικό πρόγραμμα 4000 στην υγεία).

Από αυτούς τους εργαζόμενους, λήγουν των 200 οι συμβάσεις τέλος Σεπτεμβρίου, γεγονός που εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον ΠΑΓΝΗ ζητά να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. και να ανακληθούν οι αναθέσεις των υπηρεσιών καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης σε εργολαβικές εταιρείες.

Ο πρόεδρος του Σωματείο αναφέρει επίσης τα εξής:

«Γνωρίζουμε ότι η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων αποτελούν υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και σε συνδυασμό με τη διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, εντάσσονται στον σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Απόδειξη είναι η ψήφιση του άρθρου 242 του Ν. 4512/2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που “απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας” καθώς και η απόρριψη από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ της πρότασης εκατοντάδων σωματείων και ομοσπονδιών για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Η αναγνώριση της “προσφοράς” χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι οι διαγωνισμοί, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε δεκάδες νοσοκομεία, για την ανάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών σε εργολαβικές εταιρείες, ανοίγοντας τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon