cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Κοντά στην απόλυση 23 συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έγγραφο με αίτημα να μην απολυθούν 23 εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στα τέλη Σεπτεμβρίου…

Κοντά στην απόλυση 23 συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Κοντά στην απόλυση, λόγω λήξης της σύμβασης, βρίσκονται 23 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, με τον Σύλλογο Εργαζομένων να ζητά από το Υπουργείο Υγείας να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγουν οι παρατάσεις θητείας 23 εργαζομένων, από τους οποίους οι οκτώ είναι επικουρικοί που έχουν προσληφθεί με τις διατάξεις του άρθρου 50 του νόμου 4825/2021 και οι 15 είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται στις παρακάτω ειδικότητες:

Οι επικουρικοί:

  • 3 ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού
  • 2 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
  • 1 ΔΕ τεχνικού – ηλεκτρολόγων
  • 2 ΥΕ Καθαριστών-τριων/πλυντών πλυντριών

Οι ΣΟΧ:

  • 2 ΔΕ Μαγείρων
  • 10 ΥΕ Καθαριστών-τριων
  • 3 ΥΕ προσωπικού φύλαξης

Όπως τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων, οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται αρκετό χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο (υπάρχουν εργαζόμενοι/ες από το 2018) είναι εξειδικευμένοι και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες.

Παράλληλα, το Νοσοκομείο έχει πολύ μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αφού είναι κενές το 45% των οργανικών θέσεων, και χρειάζονται προσλήψεις και όχι απολύσεις.

Με βάση αυτά, ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας των συναδέλφων στο Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon