cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Κρήτη: Ανοιχτό για το κοινό και πάλι το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα

Φέτος, το Αστεροσκοπείο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του, δύο χρόνια μετά, λόγω του κορονοϊού…

Κρήτη: Ανοιχτό για το κοινό και πάλι το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα

Τις ελεύθερες επισκέψεις κοινού στους χώρους του, επαναφέρει το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, καθώς λόγω του κορονοϊού, δεν επιτρεπόταν η επίσκεψη από πολίτες.

Οι ημέρες κοινού για το καλοκαίρι 2022 στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα είναι οι Κυριακές: 5 Ιουνίου, 10 Ιουλίου, 7 Αυγούστου, 21 Αυγούστου και 11 Σεπτεμβρίου.

Με αυτόν τον τρόπο δίδεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν μια πρώτη γνωριμία της λειτουργίας του Αστεροσκοπείου, να πληροφορηθούν για τα τελευταία επιτεύγματα στην Αστροφυσική και να παρατηρήσουν από το τηλεσκόπιο 1.3μ εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο, κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ημερών, το Αστεροσκοπείο είναι επισκέψιμο από τις 18:00-23:00. Οι επισκέπτες θα έχουν όπως πάντοτε τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου και να παρακολουθήσουν σχετική παρουσίαση, συνήθως έως τις 20:30. Κατόπιν, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν με το μάτι, μέσω του τηλεσκοπίου των 1.3 μέτρων, ένα ουράνιο αντικείμενο που θα είναι ορατό εκείνη την περίοδο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon