cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ξεκινά η αποκατάσταση του Ηγουμενείου στο μετόχι του Αγ. Αντωνίου στο Αμάρι

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ηγουμενείου στο μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου μετά από προγραμματική σύμβαση Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού & Περιφέρειας Κρήτης…

Ξεκινά η αποκατάσταση του Ηγουμενείου στο μετόχι του Αγ. Αντωνίου στο Αμάρι

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάδειξη-Συντήρηση-Βελτίωση-Προστασία Μνημείων Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος», υποέργο «Αποκατάσταση Ηγουμενείου στο μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Μονή, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Μαρία Λιονή, αποτελεί μετόχι της Ι.Μ. Αρκαδίου, χρονολογείται τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα και είναι συνολικού εμβαδού 75 τετραγωνικών μέτρων. Το κτίριο παρουσιάζει φθορές, λόγω της μακροχρόνιας εγκατάλειψής. Με τις εργασίες αποκατάστασης το ηγουμενείο θα καταστεί λειτουργικό και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διαβίωσης ενός μοναχού, χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή του υφιστάμενου κτιρίου.

Όπως δήλωσε η κα Λιονή, «το μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου, αφορά ένα τόσο σημαντικό πολιτιστικό μνημείο του τόπου μας, μέσα από τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και προστασίας θα αναβαθμιστεί το αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό περιβάλλον, θα αξιοποιηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά στο πλαίσιο των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών και θα εμπλουτιστεί το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και συνολικά η εμπειρία του επισκέπτη του τόπου μας».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon