cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ξεκινάει η λειτουργία του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς

Πρωτομαγιά η πρώτη μέρα λειτουργίας – Τμηματικά το άνοιγμα – Τι ισχύει με το εισιτήριο εισόδου…

Ξεκινάει η λειτουργία του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης, η πεζοπορία εντός του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για το διάστημα από την Κυριακή 1 Μαΐου και έως και την Τρίτη 3 Μαΐου θα επιτρέπεται μόνο για το κατώτερο τμήμα της διαδρομής και για μήκος έως 2χλμ, ήτοι από τη νότια είσοδο (φυλάκιο Αγίας Ρουμέλης), έως το χώρο ανάπαυσης «Αφέντης Χριστός». Από την Τετάρτη 4 Μαΐου, και εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας των επισκεπτών, ο Εθνικός Δρυμός θα είναι προσβάσιμος και από τις δύο εισόδους για το σύνολο της διαδρομής.

Βάσει της ίδιας Απόφασης, το ωράριο επισκεψιμότητας του Εθνικού Δρυμού, γενικά, για το έτος 2022 διαμορφώνεται ως εξής:

Α. η είσοδος επιτρέπεται κατά το διάστημα 07:00-13:00, για τους επισκέπτες που θα διασχίσουν το σύνολο της διαδρομής (Ξυλόσκαλο – Αγία Ρουμέλη ή Αγία Ρουμέλη-Ξυλόσκαλο) ή τμήμα αυτής.

Β. η είσοδος επιτρέπεται κατά το διάστημα 13:00 – 15:00, για τους επισκέπτες που θα κινηθούν αποκλειστικά και μόνο στα δύο (2) πρώτα χιλιόμετρα από την βόρεια ή τη νότια είσοδο και συγκεκριμένα στις  διαδρομές «Ξυλόσκαλο – χώρος ανάπαυσης Νερούτσικο», και «Αγιά Ρουμέλη – χώρος ανάπαυσης Αφέντης Χριστός».

Γ. σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εξέλθει του Εθνικού Δρυμού το αργότερο έως τις 18:00.

Εισιτήριο

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι θεσπίστηκε εισιτήριο εισόδου στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, το οποίο αποτελεί πόρο του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., καθώς και των όμορων Δήμων του Δρυμού.

Όπως επισημαίνεται, το εισιτήριο των 5 ευρώ υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τώρα με την ΚΥΑ καθιερώνονται και άλλες τιμές, όπως και η δυνατότητα δωρεάν εισόδου σε κατηγορίες επισκεπτών.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες και τον τρόπο λειτουργίας του φαραγγιού, καθώς και για τα εισιτήρια στην ιστοσελίδα: www.samaria.gr

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon