cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Kυβερνητική αδράνεια στην ολοκλήρωση του φράγματος της Πλακιώτισσας

Παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη στη Βουλή, με την οποία επισήμανε το ζήτημα των αστοχιών κατά την αρχική κατασκευή του έργου την περίοδο 2010, που οδήγησαν στο να μην έχει τεθεί έκτοτε σε λειτουργία…

Kυβερνητική αδράνεια στην ολοκλήρωση του φράγματος της Πλακιώτισσας

Την κυβερνητική αδράνεια στην ολοκλήρωση του φράγματος της Πλακιώτισσας αναδεικνύει με την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 11 ακόμη βουλευτών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο κάμπος στην Μεσαράςαντιμετωπίζει έντονα φαινόμενα ανομβρίας που και παρατηρείται σπατάλη υδάτινων πόρων στην περιοχή του φράγματος της Πλακιώτισσας.

«Οι παρεμβάσεις μας για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολλές, ουσιαστικές λύσεις όμως, δεν έχουμε δει να δρομολογούνται από την πλευρά της Πολιτείας. Γι’ αυτό και επιμένουμε, ζητώντας το αυτονόητο: Πράξεις για να αξιοποιηθεί ένα σημαντικό έργο, να ενισχυθεί η αναπτυξιακή προοπτική της Μεσαράς και του πρωτογενή τομέα του τόπου μας», ανέφερε ο κ. Μαμουλάκης.

Στην ερώτηση, επισημαίνεται το ζήτημα των αστοχιών κατά την αρχική κατασκευή του έργου την περίοδο 2010, που οδήγησαν στο να μην έχει τεθεί έκτοτε σε λειτουργία, ενώ γίνεται αναφορά και σε προηγούμενες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την ίδια κατεύθυνση.

Οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά με τι μέρος των δεσμευμένων πόρων από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει μέχρι σήμερα απορροφηθεί, αν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την περιμετρική οδό και τα έργα για την ενίσχυση της ασφάλειας του φράγματος, καθώς και αν έχουν βρεθεί πόροι για την χρηματοδότηση, μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, των συνοδευτικών αρδευτικών έργων του φράγματος της Πλακιώτισσας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon