cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Με «εντέλλεσθαι» λειτουργεί η… κλειστή Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Από το περασμένο Σάββατο η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ είναι κλειστή κι έτσι δεν γίνονται ενδονοσοκομειακές νοσηλείες. Ωστόσο, ένα 16χρονο παιδί χρειάστηκε νοσηλεία και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ προχώρησε σε «εντέλλεσθαι» προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο…

Με «εντέλλεσθαι» λειτουργεί η… κλειστή Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Το «πάμε κι όπου βγει» έχει γίνει πλέον νόμος στον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. σχεδόν στα πάντα. Πρώτη και καλύτερη, η δημόσια υγεία, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται, αυτό το «όπου βγει», «βγήκε» για μία ακόμη φορά.

Από το περασμένο Σάββατο η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ είναι κλειστή, καθώς δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός παιδοψυχιάτρων κι έτσι δεν γίνονται ενδονοσοκομειακές νοσηλείες.

Ωστόσο από χθες, ένα 16χρονο παιδί από το Ρέθυμνο χρειάστηκε νοσηλεία και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ το οποιο ωστόσο δεν μπορεί να εισάγει ασθενή λόγω της κατάστασης.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού διαθέσιμη κλίνη, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ προχώρησε στην συνήθης τακτική της, το «εντέλλεσθαι» προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση «επικίνδυνη» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανθυγιεινή πολιτική που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα».

Στην δήλωσή του ο Δ. Βρύσαλης αναφέρει τα εξής:

«Η κατάσταση πλέον γίνεται επικίνδυνη .Η μεταφορά ενός εφήβου (από το Ρεθυμνο ), που χρήζει περίθαλψης, η αναζήτησή κλινικής σε όλη την Ελλάδα και η κατάληξη στη κλειστή παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ φανερώνει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης

Έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι έφεραν την περίθαλψη στο νησί μας σε τέτοιες καταστάσεις Φαίνεται το ΠΑΜΕ -ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ

Τα ερωτήματα που είχαμε θέσει σαν σωματειο για το;

Τί θα συμβεί τις ημέρες που δεν εφημερεύει παιδοψυχίατρος στο νομό και κάποιο παιδί χρειαστεί εκτίμηση;

Τί θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί νοσηλεία σε Παιδοψυχιατρική;

Ανέδειξαν ότι είχαμε δικιο να ανησυχούμε

Καμία πλέον εμπιστοσύνη σε όσους μετέτρεψαν την υγεία σε εμπόρευμα και τις ανάγκες του λαου μας σε προϊόν».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon