cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Με το κιάλι θα βλέπουμε σε λίγο το κρητικό τυρί

Πανάκριβα τα ντόπια τυριά αλλά έχουμε το καλάθι νοικοκυριού με τα εισαγόμενα τυριά που δεν τα τρώνε ούτε οι γάτες. Είναι η ανάπτυξη βλάκα δεν την βλέπεις;

Με το κιάλι θα βλέπουμε σε λίγο το κρητικό τυρί

Απλησίαστα έγιναν τα τυριά στα σούπερ μάρκετ και δε μιλάμε για τα «πλαστικά» και δίχως γεύση εισαγόμενα από την Ολλανδία αλλά για τα τυριά που παράγονται στην Κρήτη και την Ελλάδα από μικρούς παραγωγούς και πάντα πλαισίωναν το κρητικό τραπέζι.

Με τιμή στη γραβιέρα πάνω από 20 ευρώ και στο κεφαλοτύρι πάνω από 15-16 ευρώ, με αρκετές ελλείψεις και διάθεση κυρίως φρέσκων, κι όχι ώριμων τυριών, οι καταναλωτές βλέπουμε πια με δυσκολία να πλησιάζουν το ψυγείο με τα τυριά.

Κι έχεις το Υπουργείο Ανάπτυξης και σου βάζει στο καλάθι του νοικοκυριού τυριά εισαγόμενα που δεν τρώνε ούτε οι γάτες, γιατί προφανώς δεν μυρίζονται γάλα.

Έτσι ενισχύουν την ντόπια παραγωγή.

Αλλά θα μας πείτε εδώ ένα επίδομα-ενίσχυση έταξαν πως θα δώσουν στους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών, που έχουν γίνει απλησίαστες, κι εκτός από το ότι ήταν ψίχουλα έμειναν και οι μισοί εκτός πληρωμής, και περιμένεις πολιτική ενίσχυσης της παραγωγής τους;

Έχουν καταστρέψει τους αγρότες που πλέον επιδοτούνται για να μην παράγουν κι έχει γεμίσει η αγορά τουρκική σταφίδα και τώρα καταστρέφουν και τους κτηνοτρόφους για να τρώμε μόνο ολλανδικά άνοστα τυριά.

Είναι η ανάπτυξη βλάκα δεν την βλέπεις;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon