cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Μηχανοκίνητη πορεία γονέων ενάντια στις υποβαθμίσεις σχολείων

Με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και πορεία στο κέντρο των Χανίων, συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους οι σύλλογοι γονέων στα Χανιά, ενάντια στις υποβαθμίσεις σχολείων…

Μηχανοκίνητη πορεία γονέων ενάντια στις υποβαθμίσεις σχολείων
φωτο: Χανιώτικα Νέα

Χθές, Πέμπτη, οι Ενώσεις Γονέων των δήμων Χανίων, Κισσάμου και Αποκόρωνα, αλλά και γονείς των συλλόγων γονέων των Δημοτικών Σχολείων Καντάνου, Σκινέ- Φουρνέ, Κουντούρας και Ροδοβανίου, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των Χανίων, απαιτώντας να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία τους.

«Μετά από δύο χρονιές πανδημίας και υπολειτουργίας των σχολείων, με τα τεράστια μορφωτικά κενά που έχουν συσσωρευτεί, το να αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας σαν απλοί αριθμοί, με βάση το ισχύον εχθρικό νομοθετικό πλαίσιο που κρατάει δεκαετίες και να καλούνται σήμερα, εν έτη 2022, να στριμωχτούν σε συνθήκες συνδιδασκαλίας ή σε 25άρια τμήματα, είναι τουλάχιστον καταστροφικό», αναφέρουν οι σύλλογοι.

Οι γονείς, με τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο των Χανίων.

«Απαιτούμε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης Χανίων και Κρήτης καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας: Να παρθεί πίσω η απόφαση για υποβάθμιση των σχολείων στην Κάντανο και τον Σκινέ- Φουρνέ. Να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο στα Χανιά αλλά και σε κανένα νομό της Κρήτης», αναφέρουν οι σύλλογοι γονέων.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωΐ, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκινέ – Φουρνέ πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου του Αλικιανού, στο ύψος της γέφυρας, τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν, αν υποβαθμιστεί το σχολείο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon