cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Νέα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του Κ. Μανιουδάκη

Νέα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη στα Χανιά, δίνει η ιατροδικαστική έκθεση, όπου τονίζεται ότι τα τραύματά του «δεν δύνανται να δικαιολογηθούν από πτώση εξ ιδίου ύψους», όπως υποστηρίζουνξ οι αστυνομικοί…

Νέα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του Κ. Μανιουδάκη

Νέα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του Κ. Μανιουδάκη δίνει η ιατροδικαστική έκθεση, που συντάχθηκε, προκειμένου να απαντηθούν και οι διευκρινιστικές ερωτήσεις που έθεσαν οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας.

Η  πραγματογνωμοσύνη καταγράφει «πλήθος τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη και οδηγείται  στο συμπέρασμα χρήσης “θλώντος οργάνου”, αφού το πλήθος και οι θέσεις των τραυμάτων δεν δύνανται να δικαιολογηθούν από πτώση εξ ιδίου ύψους».

«Η στρεσογόνα κατάσταση, ως συνέπεια ξυλοδαρμού, μπορεί να εξηγήσει το ισχαιμικό επεισόδιο, από το οποίο επήλθε ο θάνατος, όπως γνωρίζουμε και από άλλες πολύκροτες υποθέσεις», επισημαίνεται στην έκθεση.

Σε συνέντευξή του στην «ΕΡΤ Χανίων», ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, ένας εκ των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας, επεσήμανε ότι η έκθεση ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο σχετικά με τον θάνατό του.

«Το πλήθος και η θέση των τραυμάτων στο κεφάλι του, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από πτώση εξ ιδίου ύψους. Καταγράφηκαν τραύματα στο «καπέλο» του κεφαλιού, στο τμήμα δηλαδή του κεφαλιού που καλύπτει ένα καπέλο. Αυτά τα τραύματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από πτώση εξ ιδίου ύψους», επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Γίνεται πλέον φανερό και αδιαμφησβήτητο ότι τα τραύματα δεν προκλήθηκαν επειδή ο Κώστας Μανιουδάκης αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και έπεσε ο ίδιος χάμω, όπως υποστήριξαν οι αστυνομικοί», κατέληξε ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Σχολιάζοντας την ιατροδικαστική έκθεση και σε  κοινή ανακοίνωσή τους, οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Μετά από αυτό, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η άμεση και χωρίς καμία καθυστέρηση κλήση των εμπλεκόμενων αστυνομικών για ανωμοτί εξηγήσεις για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από δόλο, άλλως για θανατηφόρο σωματική βλάβη, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα τυχόν στοιχειοθετείται ότι τελέστηκε σε βάρος του θανόντος. Η οικογένεια του Κώστα Μανιουδάκη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα για την απόδοση ευθυνών για τον θάνατο του δικού της ανθρώπου και αυτή την εντολή θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon