cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Νέες δράσεις και κινητοποιήσεις από το Σωματείο Εργαζομένωνσ το ΠΑΓΝΗ

Σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων, μπροστά στη διαρκή διόγκωση των προβλημάτων της υγειονομικής περίθαλψης σε όλη την Κρήτη, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ…

Νέες δράσεις και κινητοποιήσεις από το Σωματείο Εργαζομένωνσ το ΠΑΓΝΗ

Σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων, μπροστά στη διαρκή διόγκωση των προβλημάτων της υγειονομικής περίθαλψης σε όλη την Κρήτη, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Το Σωματείο αποφάσισε συλλογή υπογραφών ενάντια στην επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία καθώς και κατάθεση έκθεση-καταγγελίας προς το Υπουργείο Υγειας, τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, τους διευθυντές υπηρεσιών, για την επισφάλεια στην υγεία εργαζόμενων ασθενων απο την παραβίαση των ωρών ανάπαυσης, εργασίας, μη χορήγηση ρεπό, αδειών κ.α..

Επίσης θα συμμετέχει στη σύσκεψη των σωματειων στις 4 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για την προετοιμασία της απεργίας της 17ης Απριλίου.

Επιπλέον, με αφορμή την 7η Απρίλη που είναι η Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία, τη Δευτέρα 8 Απριλίου το σωματείο οργανώνει συγκέντρωση στη πυλη στη μιαμιση το μεσημέρι με αιχμή ιδιωτικοποιήσεις, απογευματινά χειρουργεία, λειτουργία με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια των νοσοκομείων, την είσοδο των εργολάβων.

Παράλληλα θα συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ στις 17/4 με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά επιδομάτων εορτών και άδειας,αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ κ.α..

Τέλος, μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία (28 Απρίλη), διοργανώνει εκδήλωση με επίκεντρο την ένταξη στα ΒΑΕ, την επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας κ.α..

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει επίσης τα εξής:

«Το σωματείο εργαζόμενων ΠΑΓΝΗ μπροστά στην διαρκώς διόγκωση των προβλημάτων της υγειονομικής περίθαλψης στο νησί μας, της κατάστασης που έχει περιέλθει το Βενιζελειο αλλά και τα υπόλοιπα νοσοκομεία η οποία έχει άμεση αντανάκλαση και στο ΠΑΓΝΗ (εντέλλεσθε, παραιτήσεις εντατικοποίηση κ.α.).

Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις στο νησί μας, ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας με τα επί πληρωμή χερουργεία και τα άλλα μέτρα του «νέου ΕΣΥ»,την ανάδειξη των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης με το «νόμιμο φακελάκι» και την κατάρρευση των νοσοκομείων, συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα του, παίρνει πρωτοβουλία για να συντονιστεί ο αγώνας και με τα υπόλοιπα σωματεία της υγειας του νομού και του νησιού, τους άλλους φορείς ώστε να ενταθεί η πάλη ενάντια στην ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και στο ξεθεμελίωμα σε ότι έχει απομείνει από ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon