cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Νοσ. Αγίου Νικολάου: Άμεση επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη και προς την αν. υπουργό Υγείας κα. Μ. Γκάγκα έγγραφο με το αίτημα για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις αναστολές εργασίας…

Νοσ. Αγίου Νικολάου: Άμεση επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή
Το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

O Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικοάλου, ζητά να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για να καταργηθεί νομοθετικά η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και να επιστρέψουν άμεσα στις εργασίας τους όσοι βρίσκονται σε αναστολή, και όχι από 1/1/2023.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι η παράταση του μέτρου από τον Απρίλιο και μετά είναι αντισυνταγματική, οπότε δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης της επιστροφής των συναδέλφων.

Όπως επισημαίνουν, πρωτόκολλο εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών υπάρχει έτοιμο και εφαρμόζεται και είναι αυτό για τους εργαζόμενους που εξαιρέθηκαν του υποχρεωτικού εμβολιασμού για λόγους υγείας, ενώ η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ επιβάλει την άμεση κατάργηση της παράτασης των αναστολών εργασίας.

Πέρα από την άμεση επιστροφή των εργαζομένων σε αναστολή, ο Σύλλογος ζητά να επιστραφούν στους συναδέλφους τους που είχαν τεθεί σε αναστολή οι μισθοί τους, καθώς και να μην απολυθεί κανένας από τους συμβασιούχους επικουρικούς που είχαν προσληφθεί προς αναπλήρωση όσων ήταν σε αναστολή και αρχικά είχαν προσληφθεί ως τριμηνίτες αλλά έχουν πάρει παράταση ως το τέλος του 2022.

Ο λόγος είναι ότι έχουν πλέον εμπειρία, καλύπτουν υπαρκτά κενά πέρα από αυτά των αναστολών εργασίας, αφού στα νοσοκομεία τα κενά είναι της τάξης άνω του 30% των οργανικών θέσεων και ζητούν να πάρουν ετήσια παράταση ως το τέλος του 2023 μαζί με τους υπόλοιπους επικουρικούς.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon